LocoRoco Remastered Review

Μετά το remaster του Parappa, η Sony συνεχίζει το νοσταλγικό της ταξίδι προσφέροντας μετά από 11 χρόνια στο PS4 την επανέκδοση του LocoRoco. Περιέργως πώς, το LocoRoco όπως και το Parappa the Rapper γνώρισε ένα εξίσου καλό sequel και μετά εξαφανίστηκε το ίδιο απροσδόκητα όπως συστήθηκε.

Το LocoRoco είναι ένα πολύχρωμο, ανάλαφρο platform με την ιδιαιτερότητα ότι δεν

χειρίζεστε κάποιον ήρωα αλλά αντιθέτως τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται! Όπως και στην έκδοση του PSP, οι σκανδάλες L1 και R1 περιστρέφουν μερικώς το επίπεδο που βρίσκεστε, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και τα LocoRoco σας, τις μουσικόφιλες κηλίδες (ναι, κηλίδες) με την ακαταμάχητη μανία για φαγητό. Οι κηλίδες/χλαπάτσες σας μπορούν να συγχωνευτούν σε μία μεγαλύτερη ώστε να μην διασκορπιστούν και τις χάσετε – αντίθετα σε στενά ή δυσπρόσιτα σημεία, μπορούν και πάλι να διασπαστούν αν το επιθυμείτε.

Ο στόχος του παιχνιδιού; Απλά η μεταφορά των LocoRoco σας στο τέλος κάθε διαδρομής. Παράλληλα, μπορείτε να αφοσιωθείτε και στην συγκέντρωση των τριών τύπων collectables που βρίσκονται διάσπαρτα στα επίπεδα: Τα φρούτα, που λειτουργούν σαν νόμισμα με το οποίο μπορείτε να πληρώσετε και μετά να παίξετε κάποιο από τα τρία mini-games που θα βρείτε στο κεντρικό μενού – υπάρχουν όμως και κάποια μεγαλύτερα σε όγκο φρούτα, τα όποια αυξάνουν το μέγεθος του LocoRoco κατά μία μια μικρή κηλίδα. Σε κάθε πίστα υπάρχουν 20 από αυτά και σε αρκετά σημεία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, θα σας ζητηθεί από το παιχνίδι να έχετε μαζέψει έναν συγκεκριμένο αριθμό για να προχωρήσετε παρακάτω. Τέλος σας περιμένουν και τα Mui-Mui, τα μικρά ανθρωπάκια που κρύβονται στις πίστες και που όταν τα ανακαλύψετε, σας ξεκλειδώνουν έπιπλα και αξεσουάρ για να διακοσμήσετε το LocoRoco House (ένα μάλλον εντελώς ανούσιο mini-game όπου σε έναν υποτυπώδη editor μεταφέρετε in-game αντικείμενα).

Το πρόβλημα είναι ότι το παιχνίδι είναι εξαιρετικά απλό στην σύλληψη του και παράλληλα ιδιαίτερα εύκολο αν δεν σας ενδιαφέρει να το ολοκληρώσετε 100%. Κάθε πίστα μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 5-6 λεπτά – συνολικά υπάρχουν 40 πίστες, οπότε η διάρκεια του παιχνιδιού κυμαίνεται περίπου στις 4 ώρες αν θέλετε απλά να δείτε το φινάλε. Οπότε όσοι δεν κυνηγήσουν τα trophies και τα unlockables, δεν θα απασχοληθούν ιδιαίτερα με τον τίτλο.

Αν όμως έχετε καλές αναμνήσεις από τα LocoRoco, το Remaster αυτό ίσως αξίζει της προσοχής σας. Οι χαρακτήρες και οι πίστες δείχνουν περίφημα στο PS4, κάνοντας χρήση ιδιαίτερα ζωντανών χρωμάτων που πλέον απεικονίζονται σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια σε 1080p (ή 4K αν διαθέτετε PS4 Pro). Ο καλλιτεχνικός τομέας του LocoRoco ήταν/είναι το μεγαλύτερο ατού, με τα επίπεδα του να θυμίζουν ψυχεδελικά posters της δεκαετίας του 60’. Φυσικά σε περίοπτη θέση βρίσκεται και η μουσική του τίτλου, με πιασάρικη γιαπωνέζικη ποπ μουσική την οποία τραγουδούν τα ίδια τα LocoRoco στην γλώσσα τους! Τα LocoRoco έχουν διαφορετικά χρώματα και κάθε ένα από αυτά διαθέτει την δική του φωνή, ενώ μπορείτε να διακρίνετε ξεκάθαρα το κάθε ένα από αυτά να ανοίγει το στόμα του και να τραγουδά συγκεκριμένες ρίμες. Αν μη τι άλλο το LocoRoco είναι από τα πιο χαριτωμένα παιχνίδια που μπορείτε να συναντήσετε.

Στο Remaster έχει ενσωματωθεί επίσης και η επιλογή για motion controls, προσθήκη απολύτως επιθυμητή και λογική με αυτόν τον χειρισμό. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά αλλά μάλλον οι περισσότεροι θα επιστρέψουν στον παραδοσιακό τρόπο controls μετά από λίγο. Το LocoRoco είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους μικρότερους σε ηλικία φίλους. Αν ζητάτε όμως κάτι πιο σύνθετο στα παιχνίδια που παίζετε, καλύτερα να κοιτάξετε για κάτι άλλο.

Ανάπτυξη: SCE Japan Studio Έκδοση: Sony Computer Entertainment Διάθεση: Sony Hellas

The post LocoRoco Remastered Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα