L.A. Noire Remastered Review

Το L.A. Noire επιστρέφει στην νέα γενιά προσφέροντας Full HD ή και 4K αναλύσεις στα PS4 Pro/Xbox One X, έξι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση. Παρά τις ικανοποιητικές του πωλήσεις, ο τίτλος σε καμιά περίπτωση δεν κάλυψε τις υπερβολικές προσδοκίες της Rockstar και σαν αποτέλεσμα, σύντομα μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού η Team

Bondi οδηγήθηκε σε διάλυση. Το Remaster αυτό επομένως, απευθύνεται αρχικά στο κοινό που δεν έχει παίξει την αρχική έκδοση και ύστερα στους νοσταλγούς του L.A. Noire που θέλουν να το ξαναζήσουν με καλύτερα γραφικά.

Άλλωστε οι βελτιστοποιήσεις που έχουν γίνει είναι ανεπαίσθητες και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την εκ νέου αγορά του τίτλου. Τα textures πλέον δείχνουν λίγο πιο καθαρά ενώ έχουν προστεθεί και κάποιες ανεπαίσθητες σκιάσεις. Αν δεν ενδιαφέρεστε όμως πραγματικά για αναλύσεις σε 4K, μην περιμένετε να αποκομίσετε σημαντικά τεχνικά οφέλη με την Remastered έκδοση. Η εμφάνιση του L.A. Noire παραμένει μέτρια όπως και τότε, κυρίως λόγω των ανεπαρκέστατων lighting effects.

Το Gameslife είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την digital έκδοση του Xbox One, αλλά οι επιδόσεις είναι παρόμοιες και στο PS4, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι κυκλοφορεί και στο Switch προσφέροντας εναλλακτικά controls μέσω της οθόνης αφής και την δυνατότητα για παιχνίδι μέσω φορητής διάταξης. Σε κάθε περίπτωση η Remastered έκδοση περιλαμβάνει και τα 21 cases του αρχικού τίτλου και των DLC, επομένως θα απολαύσετε το παιχνίδι στην ολοκληρωμένη του μορφή.

Το σήμα κατατεθέν του L.A. Noire που ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζει, είναι το καινοτόμο facial motion capture. Η πρωτοποριακή τεχνική που χρησιμοποιήθηκε ανιχνεύει και την παραμικρή σύσπαση των μυών του προσώπου και τις κινήσεις των ματιών και των χειλιών χωρίς καθυστέρηση, προσθέτοντας όχι μόνο απαράμιλλη εκφραστικότητα στις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και ένα ουσιαστικό εργαλείο στο gameplay. Μέσω των μειδιαμάτων, των συσφίξεων στα φρύδια ή του τρεμοπαιξίματος των ματιών, γίνεται εμφανής η διάθεση των ηρώων ενώ μπορούμε να αντιληφθούμε την ειλικρίνεια των λεγομένων τους.

Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 40’ στο Λος Άντζελες με πρωταγωνιστή τον Cole Phelps. έναν πρώην βετεράνο του πολέμου και νυν αστυφύλακα της πόλης. Το οξυδερκές του πνεύμα και μια πορεία επιτυχημένων υποθέσεων, τον οδηγούν σταδιακά σε μια λαμπρή καριέρα ερευνητή-ντετέκτιβ, όπου θα πρέπει να εξιχνιάσει ανθρωποκτονίες, κλοπές, ληστείες και διακινήσεις ναρκωτικών. Κατά βάση τα cases είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, αν και παράλληλα τρέχει μια βασική ιστορία που εστιάζει στους πρωταγωνιστές. Το σενάριο είναι καλογραμμένο και ατμοσφαιρικό, ενώ έχει γίνει και εξαιρετική δουλειά σε επίπεδο διαλόγων αλλά και ερμηνειών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο L.A. Noire παρελαύνουν 400 και πλέον ηθοποιοί, πολλούς εκ των οποίων θα τους αναγνωρίσετε και από την συμμετοχή τους σε άλλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Το βασικό κομμάτι του gameplay αναλώνεται στο κομμάτι της έρευνας. Ο ήρωας ψάχνει τόπους εγκλημάτων και λοιπούς χώρους για πιθανά στοιχεία ή ενδείξεις που συσχετίζονται με την ενεργή υπόθεση. Πτώματα, αντικείμενα, έγραφα ή οτιδήποτε άλλο προκαλεί το ενδιαφέρον του Phelps, μπορεί να ελεγχθεί διεξοδικά μέσω μιας close up κάμερας που ενεργοποιείται στα σχετικά hotspots. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν και τα όποια συμπεράσματα με τα οποία διεξάγονται μετέπειτα οι ανακρίσεις. Μέσω ενός τυπικού δέντρου διαλόγων υποβάλετε ερωτήσεις σε αυτόπτες μάρτυρες και πιθανούς υπόπτους. Ο Phelps επιλέγει από το σημειωματάριο του ένα πιθανό θέμα προς συζήτηση που πάντα οδηγεί σε διευκρινιστική επερώτηση.

Εκεί, ο Phelps ζητά περαιτέρω εξηγήσεις ή ζορίζει τον συνομιλητή του για αυτές, παραθέτοντας κιόλας κάποιες φορές και αποδεικτικά στοιχεία για να χειραγωγήσει την συζήτηση προς όφελος του. Η επαναδιατύπωση των διαθέσιμων επιλογών είναι μια ακόμα μια ανεπαίσθητη αλλαγή του Remaster. Τα Truth, Doubt, Lie μετατρέπονται σε Good Cop, Bad Cop και Accuse. Λάθος επιλογή του Phelps οδηγεί σε μικρές αλλαγές στην εξέλιξη της υπόθεσης, χωρίς όμως να αλλάζει ριζικά η πλοκή – το μόνο αντίκτυπο είναι η μειωμένη βαθμολογία στο τέλος της υπόθεσης. Όπως προαναφέραμε, η κρίση σας διαμορφώνεται κυρίως με την παρατήρηση των ψυχοσωματικών αντιδράσεων των χαρακτήρων, παράλληλα όμως θα πρέπει να συνδυάσετε επαρκώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτετε προκειμένου να λύσετε τα κενά σημεία στις υποθέσεις.

Το L.A. Noire εξελίσσεται σε μια αρκετά ρεαλιστική ψηφιακή εκδοχή του Λος Άντζελες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερα πράγματα να κάνετε έξω από τα περιθώρια των cases. Τα side missions που είναι 30 στον αριθμό αναλώνονται σε σκηνές κυνηγητών και πυροβολισμών που μοιάζουν αναμεταξύ τους. Δυστυχώς και η οδήγηση αλλά και το shooting δεν είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά και έχουν υλοποιηθεί μάλλον πρόχειρα. Τα όπλα δεν έχουν σωστή αίσθηση και τα οχήματα έχουν αφύσικη συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Οι φίλοι όμως των παλαιών adventures σίγουρα θα απολαύσουν την πλούσια, πολυσχιδή ιστορία του L.A. Noire, ενώ η αξεπέραστη δουλειά που έχει πέσει στο facial animation θα τους εντυπωσιάσει όπως πρώτα. Σαν action τίτλος δεν έχει να σας πει πολλά πάντως, οπότε αν ψάχνετε κάτι ανάλαφρο μάλλον δεν είναι για εσάς.

Ανάπτυξη: Rockstar Games Έκδοση: 2K Games Διάθεση: CD Media

The post L.A. Noire Remastered Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα