Dragon’s Dogma: Dark Arisen Review

Το 2012 η εταιρία Capcom αποφάσισε να κυκλοφορήσει για PlayStation 3 και Xbox 360 ένα action role-playing video game με hack and slash στοιχεία, το Dragon’s Dogma.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2013, η εταιρία κυκλοφόρησε για τις ίδιες κονσόλες το Dragon’s Dogma: Dark Arisen, μια expanded και βελτιωμένη έκδοση του original game η οποία περιλαμβάνει όλα τα DLCs που είχαν γίνει διαθέσιμα, ένα νέο fast-travel system, καινούργια όπλα, νέες αποστολές κ.α Το Dragon’s Dogma: Dark Arisen έγινε διαθέσιμο και για PC το 2016. Η Capcom όμως για να γιορτάσει την 5η επέτειο της σειράς αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι και για PlayStation 4 και Xbox One. Πάμε λοιπόν να δούμε τι περιλαμβάνουν οι καινούργιες εκδόσεις.

STORY

Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει στο χωρίο Cassardis, εκεί όπου μένει ο ήρωας μας (άντρας ή γυναίκα ανάλογα με την επιλογή του παίκτη). Ξαφνικά το χωριό δέχεται επίθεση από έναν γιγαντιαίο δράκο ο οποίος είναι έτοιμος να καταστρέψει τα πάντα στο διάβα του. Ο ήρωας μας επιστρατεύοντας όλο του το θάρρος αποφασίζει να έρθει αντιμέτωπος μαζί του. Όμως αυτή η μάχη δεν έχει νικητή ή χαμένο, καθώς ο δράκος κλέβει την καρδιά του ήρωα μας χωρίς ωστόσο εκείνος να πεθάνει. Σύντομα αποκαλύπτεται ότι ο χαρακτήρας είναι ένας “Arisen” ο οποίος είναι προορισμένος να βρει και να σκοτώσει τον δράκο. Και κάπου εδώ ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού αναγκάζεται να ξεκινήσει ένα μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι έτσι ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει το δύσκολο έργο του.

GAMEPLAY

Η πρώτη μας δραστηριότητα με το που ξεκινάμε να παίζουμε είναι να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το φύλο που θα έχει, τον σωματότυπό του, την εξωτερική του εμφάνισή κλπ. Στην συνέχεια καλούμαστε να επιλέξουμε το “επάγγελμά” του (Vocation). Στην αρχή υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 3 vocations – Fighter, Strider και Mage – ωστόσο στην πορεία του παιχνιδιού ξεκλειδώνουν και άλλες επιλογές: Mystic Knight, Ranger, Assassin, Sorcerer και Magic Archer. Κάθε ένα από αυτά τα επαγγέλματα προσφέρουν στον χαρακτήρα μας ξεχωριστές ικανότητες και διαφορετικά όπλα. Τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ήρωάς μας είναι δύο και χωρίζονται σε Primary και Secondary. Για παράδειγμα αν επιλέξουμε το vocation Strider μπορούμε να χρησιμοποιούμε ως primary weapon ένα ζευγάρι dagger και ως secondary ένα τόξο. Εκτός όμως από τα όπλα, τα vocations προσφέρουν επίσης και διαφορετικά outfits. Η αμφίεση μας βέβαια μπορεί να αλλάξει στην πορεία χάρη στα νέα accessories και τις καινούργιες armors που μπορούμε να βρούμε ή να αγοράσουμε από τα merchants shops.

Γενικά το παιχνίδι μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτουμε πολλά κρυμμένα αντικείμενα τα οποία μπορούν να βρίσκονται θαμμένα στο έδαφος, να είναι μέσα σε ξύλινα κουτιά διαφόρων μεγεθών, μέσα σε βαρέλια, ανάμεσα σε θάμνους κ.α Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι health items, accessories, πουγκιά με χρήματα κλπ. Όλα τα αντικείμενα που συλλέγουμε μπορούμε να τα βλέπουμε μέσα από την επιλογή Inventory. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί να συνδυάζουμε και διάφορα αντικείμενα που έχουμε στην κατοχή μας για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα ο χαρακτήρας μπορεί να έχει μαζί του λάμπα ώστε να βλέπει στο σκοτάδι. Για να λειτουργήσει ωστόσο αυτή η λάμπα θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας αρκετά δοχεία με λάδι.

Ο χειρισμός του ήρωα μας είναι γενικά εύκολος, μιας και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού έχει γίνει με γνώμονα ώστε να βοηθάει και τους παίκτες που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τα action games. Συγκεκριμένα στην αρχή μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια Light και μια Heavy Attack. Ωστόσο στην συνέχεια έχουμε την ευκαιρία να αποκτάμε καινούργια Skills τα οποία μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε καινούργιες και πιο αποτελεσματικές επιθέσεις. Οι αντίπαλοι με τους οποίους καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ποικίλουν από λύκους και Orks μέχρι Κύκλωπες και Χίμαιρες. Μετά από την εξουδετέρωση κάθε εχθρού ο χαρακτήρας κερδίζει Experience Points τα οποία του επιτρέπουν να αυξάνει το επίπεδό του. Επειδή όμως αρκετοί από τους αντιπάλους που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι ιδιαίτερα ισχυροί το παιχνίδι μας επιτρέπει, από την αρχή κιόλας, να έχουμε μαζί μας κάποιους συμμάχους.

Συγκεκριμένα σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού συναντάμε τις Riftstones, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιούμε ώστε να καλούμε τους “Pawns.” Οι Pawns είναι ουσιαστικά A.I controlled χαρακτήρες, δεν μπορούμε δηλαδή να τους χρησιμοποιήσουμε. Οι Pawns αποτελούν πολύτιμη βοήθεια σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και διαθέτουν growth system παρόμοιο με αυτό του χαρακτήρα μας. Σημειώστε μάλιστα εδώ ότι όπως αναβαθμίζεται τον ήρωα σας έτσι θα πρέπει να αναβαθμίζεται και τους Pawns έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ο χαρακτήρας μπορεί να έχει κάθε φορά μαζί του μέχρι 3 Pawns, έναν main και δύο άλλους.

Οι Pawns όμως δεν χρησιμεύουν μόνο κατά τη διάρκεια των μαχών αλλά και στις διάφορες αποστολές που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας. Σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού θα συναντήσετε τα γνωστά Notice Boards τα οποία περιλαμβάνουν Quests, Errands και Favors τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε να ολοκληρώσουμε. Σε περίπτωση που έχουμε δεχθεί πολλά Quests το παιχνίδι μας επιτρέπει να επιλέγουμε ποιο από αυτά θέλουμε να έχει προτεραιότητα κάθε φορά. Το περιεχόμενο των αποστολών που μπορούμε να αναλάβουμε ποικίλει. Μπορεί να χρειαστεί να σκοτώσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ζώων, να βοηθήσουμε κάποιον, να συγκεντρώσουμε κάποια αντικείμενα κ.α. Με την ολοκλήρωση κάθε αποστολής ο ήρωας μας επιβραβεύεται με EXP και χρήματα (gil).

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά της ανανεωμένης και updated έκδοσης του Dragon’s Dogma είναι πλέον πολύ πιο καθαρά και έντονα από αυτά που είχαμε συναντήσει στις versions των PS3 και Xbox 360. Μάλιστα, η Capcom είχε κυκλοφορήσει και κάποια graphic comparison videos πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, τα οποία μας ανέλυαν τις αλλαγές που θα βλέπαμε στο κομμάτι των γραφικών και όντως το παιχνίδι προσφέρει όλα όσα υποσχέθηκε η εταιρία. Τόσο οι χαρακτήρες όσο και τα environments έχουν αποδοθεί με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ενώ παράλληλα μεγάλες βελτιώσεις συναντάμε τόσο στις σκιές όσο και στον φωτισμό. Επίσης, το γεγονός ότι το παιχνίδι προσφέρει Dynamic Weather και day-night circle ενισχύει ακόμα περισσότερο το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τo Dragon’s Dogma: Dark Arisen αποτελεί ένα δυνατό RPG το οποίο είναι εφοδιασμένο με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, ένα ωραίο και ευκολόχρηστο σύστημα μάχης και πολύ πιο αναβαθμισμένα γραφικά. Όσοι λοιπόν δεν έτυχε μέχρι στιγμής να δοκιμάσετε τον συγκεκριμένο τίτλο πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην το κάνετε. Όσοι πάλι έχετε παίξει το παιχνίδι στο PlayStation 3 ή στο Xbox 360 πέρα από τις βελτιώσεις στα γραφικά δεν θα συναντήσετε κάτι το ιδιαίτερα καινούργιο.

Ανάπτυξη: Capcom Έκδοση: Capcom Διάθεση: CD Media

The post Dragon’s Dogma: Dark Arisen Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα