Google Cardboard. Μία εναλλακτική (χάρτινη) VR πρόταση!

Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε ότι το Project Morpheus και το Oculus Rift μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε ότι έχει να κάνει με τον αναπτυσσόμενο τομέα της εικονικής πραγματικότητας… Βέβαια, τα VR headsets αυτά μπορεί ναι μεν να αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά το πιθανότερο είναι να στοιχίζουν μία μικρή περιουσία όταν κυκλοφορήσουν για το κοινό. Για αυτό και για τους χρήστες που δεν έχουν φράγκο στη τσέπη, η Google

κατά τη διάρκεια του Google I/O event παρουσίασε το Google Cardboard, το VR headset των φτωχών, το οποίο είναι κατασκευασμένο από… χαρτόκουτο!

To Google Cardboard είναι μία low-tech πρόταση εκ μέρους της Google, η οποία δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα χαρτονένιο κουτί, στο οποίο τοποθετείται μέσα το smartphone του χρήστη. Το Google Cardboard βασίζεται σε μία καθαρόαιμη DIY φιλοσοφία και αποτελεί το πιο φτηνό headset που μπορεί να υπάρξει, καθώς η κατασκευή του αποτελείται από φακούς, μαγνήτες, δύο λωρίδες Velcro και λαστιχάκια. Σε γενικές γραμμές, το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ και τα υλικά του μπορεί να τα βρει κανείς παντού. Η πρώτη εντύπωση βέβαια που σου αφήνει το Google Cardboard είναι ότι πρόκειται για το «μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο» αστείο της Google, όμως εάν το εξετάσει κανείς πιο προσεκτικά θα διαπιστώσει πως στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αρκετά έξυπνη (και προπάντων φτηνή) λύση. Εγκαθιστώντας την ειδική Cardboard app και συναρμολογώντας το Google Cardboard, ο χρήστης αποκτάει μία ιδιάζουσα αίσθηση εικονικής πραγματικότητας (θυμίζοντας ένα είδος Viewmaster), καθώς το DIY χάρτινο headset συνεργάζεται με τα γυροσκόπια του smartphone σας. Όσο και εάν φαίνεται απίστευτο, οι υπεύθυνοι της Google αναφέρουν ότι το Cardboard θα δίνει τη δυνατότητα στους users να ταξιδεύουν σε μακρινές πόλεις, να περιηγηθούν σε διάφορα αξιοθέατα ή να δουν απλώς ένα video, νιώθοντας ότι συμμετέχουν στη δράση!

Αν και τα μεγάλα κεφάλια του Project Morpheus και του Oculus Rift μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ωστόσο το Google Cardboard σίγουρα αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να trollάρει η Google τους ανταγωνιστές της. Θα είχε πλάκα πάντως να βλέπαμε εάν θα μπορούσε το Google Cardboard να συνεργαστεί με κάποια games!

The post Google Cardboard. Μία εναλλακτική (χάρτινη) VR πρόταση! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα