Company of Heroes 2: The Western Front Armies

Το The Western Front Armies πρόκειται για μία επέκταση του Company of Heroes 2 με βασική έμφαση στο multiplayer, προσθέτοντας δύο νέες ομάδες, ονομαστικά, τους Αμερικάνους και τις ειδικές δυνάμεις των Γερμανών. Προσθέτει επίσης 8 νέους χάρτες που βασίζονται στον πόλεμο για την δυτική Ευρώπη και υπόσχεται πολλές ώρες στρατηγικού και έντονου gameplay ενάντια σε παίχτες ανά τον κόσμο.

Μονάδες και νέες τακτικές

Οι δύο νέες ομάδες προσφέρουν μια φρέσκια ποικιλία από

μονάδες: αν και συμπεριφέρονται αρκετά παρόμοια, κάθε ομάδα έχει αρκετά δικά της χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι Γερμανοί έχουν δυνατότερες βασικές μονάδες αλλά τα άρματα μάχης τους κοστίζουν πολύ, είναι αργοκίνητα και ευπαθή σε κατάλληλα εξοπλισμένες μονάδες πεζικού. Μια κατάλληλη στρατηγική για έναν Γερμανό παίχτη λοιπόν θα ήταν ο σταθερός έλεγχος του πεδίου της μάχης, χωρίς γρήγορη επέκταση, μέχρι να μπορέσει να βγάλει άρματα μάχης που θα τον βοηθήσουν να επεκταθεί: αν και ακριβά, με την κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να καταστρέψουν τον αντίπαλο.

Από την απέναντι μεριά, οι Αμερικάνοι βασίζονται στον οπλισμό τους και την ευκινησία των μονάδων τους για να νικήσουν μια μάχη. Είναι μια ομάδα που μπορεί με αρκετή άνεση να ελέγξει το πεδίο με γρήγορες μονάδες και να φέρει μπροστά τα σχετικά φτηνά αλλά δυνατά Sherman tanks. Η αδυναμία των Αμερικανών όμως βρίσκεται στο ότι ο… στρατηγός τους χρειάζεται να είναι ευέλικτος και να εναποθέτει με προσοχή τις μονάδες του, καθώς μια δυνατή Γερμανική επίθεση με βαριά άρματα μάχης μπορεί εύκολα να υπερβεί τις γραμμές των Αμερικάνων. Σε γενικές γραμμές, το Gameplay δεν αλλάζει πολύ από το κλασσικό Company of Heroes 2, αλλά οι νέες μονάδες προσφέρουν μια φρέσκια ανάσα, καθώς πολλοί μπορεί να είχαν βαρεθεί να παίζουν απλά μόνο είτε σαν Ρώσοι, είτε σαν Γερμανοί. Οι πίστες στις οποίες διαδραματίζεται η μάχη μπορούν πολύ εύκολα επίσης να κρίνουν το πώς θα διαλέξει να ελιχθεί κάποιος. Έχει ευτυχώς δοθεί στην κοινότητα η ικανότητα να φτιάχνουν πίστες τις οποίες μπορούν έπειτα να δημοσιεύσουν και αυτό μπορεί να προσφέρει μια ασταμάτητη ροή από νέους χάρτες για να απολαύσει κανείς.

Γραφικά και ήχος

Ίσως το παιχνίδι να χρειάζεται λίγο patching για καλύτερο optimization σε ότι έχει να κάνει με τα γραφικά, καθώς το frame rate απολαμβάνει συχνά… υπνάκους σε υψηλά γραφικά. Σε Medium και κάτω τα προβλήματα ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα, αλλά η λεπτομέρεια και η προσοχή που έχει δοθεί στα μοντέλα τόσο των οχημάτων, των μονάδων και των κτηρίων το κάνει να είναι κρίμα να μην μπορείς να τα απολαύσεις σε όλο τους το κάλος. Και πάλι, αυτό μπορεί να διαφέρει από υπολογιστή σε υπολογιστή ανάλογα το hardware σας- πάντως δεν είναι ελαφρύ παιχνίδι, κάτι που ίσως πρέπει να γνωρίζετε αν, για κάποιον λόγο, δεν έχετε παίξει το αρχικό παιχνίδι.

Η μουσική είναι ευχάριστη και δίνει τον κατάλληλο τόνο σε ένα παιχνίδι στρατηγικής Β” Παγκοσμίου Πολέμου, αναδεικνύοντας την εποχή κατάλληλα. Έχει επίσης δοθεί μια όμορφη προσοχή στην λεπτομέρεια καθώς οι μονάδες όταν κάθονται χωρίς κάτι να κάνουν και απλά περιμένουν τις διαταγές σας μιλάνε μεταξύ τους, για την οικογένεια τους και για διάφορα άλλα θέματα. Επίσης, ανταποκρίνονται κατάλληλα ανάλογα με το αν δέχονται πυρ, αν βρίσκονται σε μάχη ή αν απλά… πάνε βόλτα ως το επόμενο checkpoint. Η αλλαγή στον τόνο της φωνής τους κάθε φορά δίνει περισσότερο την εντύπωση ότι χειρίζεσαι ανθρώπους και όχι μικρά ρομποτάκια με καραμπίνες. Αν και expansion, υπάρχει αρκετό μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Συμπέρασμα

Το Company of Heroes 2: The Western Front Armies είναι μια ποιοτική μίνι-επέκταση του ήδη υπάρχοντος παιχνιδιού. H προτεινόμενη τιμή είναι τα 17 EUR, ενώ δεν χρειάζεται να αγοράσει κανείς το πρώτο παιχνίδι για να μπορέσει να παίξει το The Western Front Armies. Στην τελική, είναι απλώς ένα περιορισμένο, μα τίμιο standalone multiplayer expansion που απευθύνεται κυρίως στους φίλους τους σειράς που αποζητούσαν περισσότερο multiplayer και λίγη αγάπη στο Δυτικό μέτωπο.

The post Company of Heroes 2: The Western Front Armies appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα