Far Cry New Dawn Review

Μέσα σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο, η Ubisoft παρουσιάζει την συνέχεια της ιστορίας του Far Cry 5 με την κυκλοφορία του Far Cry New Dawn. Για τις ανάγκες αυτού του αυτόνομου τίτλου (δεν είναι expansion και δεν είναι προαπαιτούμενο να έχετε αντίγραφο του FC5) η Hope County βρίσκεται στο επίκεντρο μιας καταστροφικής πυρηνικής επίθεσης που αφήνει τους όποιους ελάχιστους επιζώντες να αναζητούν καταφύγια στα έγκατα της Γης.

Η

αυλαία του New Dawn ανοίγει 17 χρόνια αργότερα με την ραδιενεργό μόλυνση να έχει καταλαγιάσει σημαντικά και το μεταποκαλυπτικό τοπίο να παραχωρεί την θέση του στην ανακάμπτουσα, πυκνή βλάστηση. Μια ολόκληρη γενιά αντικρίζει για πρώτη φορά τον ήλιο ενώ η συγκρατημένη αισιοδοξία δίνει αργά αλλά σταθερά, την ελπίδα της αναγέννησης του ανθρώπινου είδους. Μαζί με τους ρομαντικούς όμως αναδύονται και από τα έγκατα και οι “αδίστακτοι” Highwaymen, μια συμμορία ρακοσυλλεκτών που ειρωνικά, την ηγούνται οι δίδυμες, ψυχωτικές αδερφές, Mickey και Lou.

Τυπικά και κατά το γνώριμο ύφος ων Far Cry, συστήνεται σχεδόν ακαριαία μια ομάδα αντίστασης, της οποίας ηγετικό ρόλο έχει ο“ανώνυμος” πρωταγωνιστής που χειριζόμαστε. Δια πυρός και σιδήρου θα πρέπει να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη και να σώσουμε τον κόσμο από αυτό το ντουέτο των socialpaths (κάτι το οποίο κάνουμε έτσι και αλλιώς ανελλιπώς στους τελευταίους τίτλους της σειράς). Όπως πιθανόν να έχετε ήδη αντιληφθεί, το New Dawn δεν είναι και τόσο… νέο, ούτε σαν σεναριακή σύλληψη αλλά ούτε και σε επίπεδο μηχανισμών ή gameplay. Όσοι έχουν παίξει τουλάχιστον ένα Far Cry από την εποχή του 3 και ύστερα, δεν πρόκειται να συγκλονιστούν με τις διαφορές που εισάγει το New Dawn. H sandbox σχεδίαση που βασίζεται στην επανάληψη μια σειράς παρεμφερών side-missions δίνει και πάλι το παρόν, δίνοντας ισχυρή λαβή σε όσους (αρκετούς ομολογουμένως) πιστεύουν ότι η σειρά έχει φτάσει σε κρίσιμο τέλμα. Παρόλο τον σκεπτικισμό πάντως υπάρχουν κάποιες νέες προσθήκες που χρίζουν του ενδιαφέροντός σας, ενώ το shooting στοιχείο παραμένει όσο διασκεδαστικό το θυμάστε.

Μια από τις σπουδαιότερες διαφοροποιήσεις που εισάγει το New Dawn βρίσκεται στην διαχείριση της Prosperity, της κεντρικής πόλης HUB που λειτουργεί σαν το κέντρο επιχειρήσεων. Μέσω του Ethanol το οποίο είναι το “καύσιμο” για το οποίο ξεκινά και η συμπλοκή εξαρχής, υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης των ξεχωριστών workshops της Prosperity, τα οποία με την σειρά τους ξεκλειδώνουν upgrades σε όπλα, οχήματα και λοιπό εξοπλισμό.

Από την βασική πόλη Prosperity αποκτάμε πρόσβαση και στα Expeditions. Τα Expeditions είναι αποστολές όπου η δράση μεταφέρεται εκτός του βασικού χάρτη, σε περιοχές από όλη την Αμερική, τις οποίες απελευθερώνουμε από την επιρροή των Highwaymen. Τυπικά είναι ένας συνδυασμός των Horde και Extraction modes. Σταδιακά ξεκλειδώνουμε δυσκολότερα επίπεδα πρόκλησης για τα επτά, συνολικά Expeditions που υπάρχουν στο παιχνίδι. Υψηλότερος δείκτης πρόκλησης δίνει και πρόσβαση σε περισσότερες απολαβές ενώ όπως είναι φυσικό, μπορούν να παιχτούν και σε Co-op (όπως και το υπόλοιπο παιχνίδι).

Αντίστοιχη διαβάθμιση δυσκολίας έχουν και τα Outposts πλέον. Όταν πάρετε την κυριαρχία ενός Outpost, υπάρχει η επιλογή να τα παραδώσετε και πάλι στον εχθρό προκειμένου να σας δοθεί η ευκαιρία να τα επαναλάβετε σε υψηλότερο επίπεδο πρόκλησης (με μεγαλύτερες αμοιβές και απολαβές σε Ethanol). Επιστρέφουν και τα Treasure Hunts, ενώ φυσικά ο χάρτης πάμπολλους αντιπερισπασμούς υπό την μορφή collectibles, Convoys και τυχαίων encounters. H μάχη συνεχίζει πάντως να έχει προβλήματα λόγω της ανεπαρκέστατης A.I. Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενοι οι εχθροί απλά να τα χάνουν, μένοντας μετέωροι και χωρίς κάλυψη στα πυρά, ενώ συχνά δεν αντιλαμβάνονται την παρουσία σας ακόμα και όταν στέκεστε ακριβώς δίπλα τους. Εξίσου κακή είναι και η συμπεριφορά των φιλικών NPC που μπαίνουν μέσα στην γραμμή πυρός σας και τελικώς περισσότερο ζημία κάνουν πάρα βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά.

Αυτό που μας άρεσε ήταν η νέα οπτική στον κόσμο της Hope County. Ο νέος, καλοσχεδιασμένος χάρτης του New Dawn θυμίζει τον αντίστοιχο του Horizon Dawn. Η φύση και η πυκνή βλάστηση έχουν καλύψει κτήρια και λεωφόρους, δίνοντας θέση σε ένα φαινομενικά γαλήνιο, ειδυλλιακό τοπίο. Υπάρχουν εξαιρετικές συνθέσεις νεκρής φύσης και σκουριάς που δημιουργούν μια απόκοσμη αίσθηση που έρχεται σε κατά μέτωπο αντίθεση με τους ζωηρούς, φωσφοριζέ χρωματικούς τόνους που χρησιμοποιεί το παιχνίδι.

Κατά βάση, το New Dawn είναι μια σύντομη Far Cry εμπειρία που δεν θα αναμένεται να φέρει την επανάσταση – ο τίτλος διαρκεί από 10 έως 20 ώρες για τους complitionist και προτείνεται σε όσους εξακολουθούν και απολαμβάνουν την semi-open σχεδίαση των κόσμων της Ubisoft. Επίσης, αν και δεν κρίνεται απαραίτητο να έχετε προηγούμενη επαφή με το Far Cry 5, σαφώς και θα το εκτιμήσετε περισσότερο αν έχετε το απαραίτητο υπόβαθρο.

Ανάπτυξη: Ubisoft Montreal Έκδοση: Ubisoft Διάθεση: CD Media

The post Far Cry New Dawn Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα