Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στη Χιλή

«Στις 23:46 (05:46 ώρα Ελλάδας) η περιφερειακή διεύθυνση του Εθνικού Γραφείου Εκτάκτων Καταστάσεων (Onemi) του Μάουλε αποφάσισε να άρει την εντολή επείγουσας προληπτικής εκκένωσης της περιοχής» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της χιλιανής
κυβέρνησης Αντρές Τσάντγουικ.

Η απομάκρυνση περίπου 7.000 ανθρώπων από τις εστίες τους στην παραθαλάσσια περιοχή Μάουλε αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους όταν παρατηρήθηκε υποχώρηση της θάλασσας μετά τον σεισμό.

Η Onemi ανακοίνωσε αργότερα πως δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι.

Ο σεισμός
«δεν πληροί τα αναγκαία χαρακτηριστικά για να προκληθεί τσουνάμι στις ακτές της Χιλής», σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της ONEMI.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Χιλή στις 19:38 τοπική ώρα [01:38, ώρα Ελλάδας], 32 χλμ. από την πόλη Τάλκα, σε βάθος 30 χιλιομέτρων σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία της λατινοαμερικάνικης χώρας ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών.

Κατά τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών σημειώθηκαν μόνον ελαφρείς τραυματισμοί, περιλαμβανομένου ενός σε τροχαίο ατύχημα και μερικών από πτώσεις συντριμμιών, πάντως δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με ΜΜΕ στη Χιλή, η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν στην περιοχή της Τάλκα ενώ ο σεισμός ταρακούνησε κτίρια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.
Keywords
Τυχαία Θέματα