Πώς θα έχεις πάντα ενυδατωμένα και ζουμερά χείλη

Ένα αντιαισθητικό πρόβλημα για μια γυναίκα, που μπορεί να γίνει και επώδυνο αν κάποια το αμελήσει, είναι αυτό των σκασμένων χειλιών, ειδικά τώρα που έχει χαμηλές θερμοκρασίες.

Πέρα από τα φαρμακευτικά προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα ξηρά και σκασμένα χείλη, υπάρχουν φυσικοί τρόποι και σπιτικές συνταγές, με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου, που θα σε ανακουφίσουν και θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα ενυδατωμένα, απαλά και ζουμερά χείλη. Έχουμε και λέμε:

Το μέλι είναι πολύ ενυδατικό και έχει επουλωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Εφάρμοσε μέλι στα σκασμένα

χείλη σου αρκετές φορές την ημέρα και δεν θα χάσεις. Επίσης μπορείς να φτιάξεις ένα μίγμα από μέλι και γλυκερίνη και να το εφαρμόσεις πριν πας για ύπνο. Το πρωί τα χείλη σου θα είναι πιο μαλακά.

Ενυδατικές και θεραπευτικές ιδιότητες για τα ξηρά χείλη έχει και το αγγούρι. Κόψε μια μικρή φέτα, τοποθέτησέ την στα χείλη σου για 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό. Επανέλαβε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα για να βοηθήσεις τα χείλη σου.

Το ελαιόλαδο είναι πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τα ξηρά χείλη. Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου με αρκετό νερό από την βρύση, ρίξε μια σταγόνα από ελαιόλαδο στο δάχτυλό σου και να άλειψέ την πάνω στα χείλη σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θες και τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και πριν πας για ύπνο, για να κρατήσεις τα χείλη σου ενυδατωμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η βαζελίνη έχει την ίδια δράση με το ελαιόλαδο. Βάλε λίγη βαζελίνη πάνω στα ξηρά χείλη αρκετές φορές την ημέρα για να τα κρατήσεις καλά προστατευμένα. Εφάρμοσε ξανά πριν πάς για ύπνο.

Έτσι ή αλλιώς φρόντισε να κάνεις απολέπιση των νεκρών κυττάρων των χειλιών σου. Μπορείς να φτιάξεις ένα σπιτικό scrub ανακατεύοντας δυο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφάρμοσε το μίγμα στα χείλη σου, άφησέ το για λίγα λεπτά να δράσει και στη συνέχεια τρίψε με τα δάχτυλά σου πολύ απαλά ώστε να φύγουν πετσούλες και νεκρά κύτταρα και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Απολέπιση κάνεις και τρίβοντας ελαφρά με την οδοντόβουρτσα.

Δεδομένου ότι η αφυδάτωση συμβάλλει στην ξηροδερμία, πιο απαραίτητο από όλα τα παραπάνω είναι να θυμάσαι και τον χειμώνα να καταναλώνεις επαρκή ποσότητα νερού και γενικότερα υγρών (χυμοί κ.ο.κ.) μέσα στην ημέρα, για να έχεις ενυδατωμένο δέρμα κατ' επέκταση και χείλη. Θα πρέπει να πίνεις σε καθημερινή βάση τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό. Προσπάθησε να αρχίζεις την ημέρα σου πίνοντας ένα ή δύο ποτήρια νερό πριν το φαγητό κ.ο.κ. Έτσι αποβάλεις και τις τοξίνες από το σώμα σου. Φρόντισε να ενυδατώνεις και εξωτερικά τα χείλη σου όταν πλένεις το πρόσωπό σου με μπόλικο νερό της βρύσης. Αλήθεια έχεις ενημερωθεί για τα κραγιόν που είναι της μόδας εφέτος τον χειμώνα;

Keywords
Τυχαία Θέματα