Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου για τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Σενάρια για συνάντηση κορυφής μεταξύ ΤσίπραΚαμμένου βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συγκυβερνώντες θα συναντηθούν για τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη βουλή της ΠΓΔΜ.

Οι ίδιες

πληροφορίες ανέφεραν ότι θα αναβληθεί και η συνέντευξη που θα έδινε ο πρωθυπουργός στο Open αύριο, και θα μετατεθεί για την Τετάρτη.

Κι όλα αυτά στη σκιά των δηλώσεων Καμμένου για αποστάτες και ολετήρες και του μπαράζ δηλώσεων στελεχών των ΑΝΕΛ που τον «αδειάζουν». Όπως η Μ. Χρυσοβελώνη και ο Θ. Παπαχριστόπουλος αλλά και άλλοι που δεν έχουν μιλήσει αλλά δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τον Καμμένο στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες καθώς η συμφωνία θα έρθει στην Ελλάδα από τις 18 Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Φεβρουρίου

«Εγώ δεν είμαι βουλευτής, άρα δεν είμαι και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν ξέρω και ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τι θα συζητηθεί», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ την Τετάρτη.

Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Όχι δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη. Καταρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω. Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό» και πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε πτώση της κυβέρνησης. «Δεν θα συνεργήσω να πέσει αυτή η κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει μετά το τέλος της διαδικασίας την έδρα του.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την οργή του Πάνου Καμμένου.

Κι όλα αυτά γίνονται ενώ δεν έχουν ακόμη μιλήσει στελέχη όπως η Ελενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Β. Κόκκαλης αλλά και ο Κώστας Ζουράρις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι η μόνη που θα φύγει μαζί με τον Καμμένο, φέρεται να είναι η κ. Κόλλια – Τσαρουχά. Ολοι οι υπόλοιποι σκέφτονται σοβαρά να τον εγκαταλείψουν.

Το ίδιο στέλεχος έλεγε επίσης ότι ο υφυπουργός κ. Κόκκαλης είναι το ερωτηματικό καθώς δεν έχει αποκαλύψει τη θέση του ενώ η κ. Κουντουρά μάλλον κλίνει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Κουίκ είναι στη γραμμή «ότι πει ο πρωθυπουργός».

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ο Καμμένος συγκάλεσε την Κ.Ο. του κόμματος στις 10 το πρωί της Τετάρτης και την Εκτελεστική Γραμματεία στις 11 ενώ γνώριζε ότι θα απουσιάζουν τρία στελέχη. Συγκεκριμένα, η κ. Κουντουρά που θα βρίσκεται στην Αμερική, ο Τέρενς Κουίκ (ο οποίος επισήμως δεν έχει διαγραφεί) που θα είναι στην Αίγυπτο και η κ. Χρυσοβελώνη που έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Πάτρα.

Στους ΑΝΕΛ το πρωί είχαν κι έναν ακόμη φόβο. Μήπως ο Τσίπρας προλάβει τις κινήσεις τους και προχωρήσει σε ανασχηματισμό προτού φύγει μόνος του ο Καμμένος.

Και ένα ενδιαφέρον που τονίζουν με νόημα είναι η έδρα του Παπαχριστόπουλου. Όταν την παραδώσει αυτός που θα την πάρει είναι ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα