Πως θα αναγεννήσεις τις βλεφαρίδες σου

Οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες κάνουν το βλέμμα πιο ελκυστικό και σαγηνευτικό. Πως όμως θα διατηρήσεις τις βλεφαρίδες σου, που συνηθίζεις να φορτώνεις με μάσκαρα, ενίοτε επιβαρύνεις και με ψεύτικες βλεφαρίδες ή και με extensions, όμορφες και υγιείς.

Για αρχή μην ξεχνάς ποτέ το ντεμακιγιάζ, καθώς διαφορετικά ζορίζεις την τρίχα. Εάν βλέπεις ότι πέφτουν πιο έντονα κάνε διαλείμματα από τη μάσκαρα. Σε περίπτωση χρήσης ψεύτικων βλεφαρίδων φρόντισε οπωσδήποτε να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα κόλας χρησιμοποιώντας ένα καθαρό

βουρτσάκι, ώστε να απομακρύνεις τον κίνδυνο φραγμού των πόρων και να τονώσεις την κυκλοφορία της ροής του αίματος στους θύλακες των βλεφαρίδων.

Λίγο πριν κοιμηθείς το βράδυ εφήρμοσε με μια μπατονέτα ή ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας φυτικά έλαια που τις βοηθούν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από ελαιόλαδο, μέχρι αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο και καρυδέλαιο.

Όλα τους βοηθούν στην ενδυνάμωση, στην ανάπτυξη και στην επιμήκυνση της τρίχας. Το πρωί ξέπλυνε τις βλεφαρίδες σου. Εάν είσαι τυπική στη χρήση των ελαίων θα διαπιστώσεις τη διαφορά σε έναν με δύο μήνες.

Η aloe vera επίσης βοηθά τις βλεφαρίδες σου να μακρύνουν και να πυκνώσουν. Χρησιμοποίησε τη το βράδυ, λίγο πριν πας για ύπνο, για όσο χρονικό διάστημα μπορείς και ξέπλυνέ τη πριν κοιμηθείς.

Ακόμη και βαζελίνη μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ενυδατώσεις τις βλεφαρίδες σου. Απλά να είσαι προσεκτική κατά την εφαρμογή της, ώστε να μην περάσει στο εσωτερικό των ματιών σου. Άπλωσε την στη ρίζα, άφησέ την να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Έτσι ή αλλιώς φρόντισε να χτενίζεις τις βλεφαρίδες σου συχνά, αλλά χωρίς να υπερβάλεις καθώς μπορεί να τις σπάσεις ή να τις κόψεις.

Στην αναγέννηση της τρίχας βοηθά φυσικά η σωστή διατροφή, αλλά και ουσίες όπως η βιοτίνη, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνες C και Ε, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όμως πριν πάρεις οτιδήποτε από αυτά καλύτερα συμβουλέψου κι έναν ειδικό.

Να θυμάσαι ότι η αναγέννηση των βλεφαρίδων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί προσήλωση, προκειμένου να ανταμειφθείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα