Παπαρήγα: «Όλα τα δάνεια θα τα πληρώσει ο λαός διπλά ή τριπλά»

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι «οι μύθοι έπεσαν».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι αυτό που γίνεται, πριν λίγα χρόνια φαινόταν αδιανόητο και πρόσθεσε ότι ένα από τα σενάρια τα οποία συζητιούνται, είναι η διαίρεση της ευρωζώνης σε τμήματα.

Για την Ελλάδα,
αν προχωρήσει αυτό -αλλά και οποιοδήποτε άλλο σενάριο - παραλλαγή- θα έχουμε ένα ευρώ εσωτερικά υποτιμημένο, πράγμα που θα απαξιώσει πλήρως μισθούς, συντάξεις, τις λαϊκές αποταμιεύσεις, τα σπίτια που έχουμε και ζούμε και πληρώνουμε τα χαράτσια.

Από την άλλη, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, θα διαμορφώσουν και μια τιμή του ευρώ το ΔΝΤ και η ΕΕ για τους πιστωτές, που αυτοί θα χάσουν πολύ λιγότερα.

Δηλαδή δεν είναι το ζήτημα ευρώ ή δραχμή. Όποιος χειρισμός γίνει, είτε έξωση από την ευρωζώνη, είτε έξωση από την
ΕΕ, κάτι που φαίνεται και αναπόφευκτο, το ζήτημα είναι τι θα σημάνει για το λαό.

Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, έχει το εξής τρίπτυχο: Αποδέσμευση, κοινωνικοποίηση και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Αποδέσμευση, χωρίς κοινωνικοποίηση, θα είναι για τον λαό δράμα. Κοινωνικοποίηση, χωρίς αποδέσμευση, είναι αδιανόητο να γίνει. Επομένως η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι πολύ ουσιαστική και πολύ βαθιά και πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι ήρθε η
ώρα να κάνει την επιλογή του.

Καταρχήν ως πολιτική επιλογή και βεβαίως ως πολιτική δράσης.

Αυτά τώρα, να βγούμε από το ευρώ, να πάμε στη δραχμή, να μας κάνει δάνειο η ΕΚΤ με αυτό το ποσοστό ή με το άλλο ποσοστό, όλα τα δάνεια θα τα πληρώσει ο λαός διπλά και τριπλά στην πορεία, κατέληξε η γγ του ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα