Ο Αρης, οι προπονητές του Ολυμπιακού και το «αύριο» που δεν περιμένει

Σκληρή η πραγματικότητα. Σε ξεγυμνώνει. Σου αφαιρεί όλα τα επιχειρήματα και σε αφήνει ενίοτε έκθετο. Όπως όλους όσοι αναρωτιόντουσαν «γιατί να έρθει σε φιλικό ματς ξένος διαιτητής» , ή τους άλλους που επέμειναν ότι «γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-Αρης».

Και τι είδαμε δύο φορές στο εφετινό πρωτάθλημα; Πως ο Αρης όχι μόνο αποτελεί την ομάδα που πιέζει πολύ τον Ολυμπιακό

αλλά ταυτόχρονα του δημιουργεί τόσα ζητήματα ώστε προκύπτουν αλλαγές στον πάγκο. Κοινώς, ο Αρης είναι που ωθεί τον Ολυμπιακό στην αναζήτηση λύσεων και προκαλεί τριγμούς. Γιατί όπως και να το δει κάποιος, την ώρα που αντικαθιστάς τον τεχνικό σου, μπαίνεις στο κανάλι της αναζήτησης νέων δεδομένων.

Στο Κλ. Βικελίδης ήταν ο Μασούρας που έδωσε το προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους , αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε ένα πεντάλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω και τελικά το 2-1 για τον Αρη. Λίγο μετά, τέλος ο Κορμπεράν.

Και το βράδυ της Κυριακής, ναι μεν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με σκορ 2-0, ο Μίτσελ όμως ρίσκαρε πολύ με τις εν πολλοίς ακατανόητες αλλαγές ποδοσφαιριστών του, η ομάδα κατέληξε να παίζει χωρίς επίθεση και ο Αρης που βρήκε την …πόρτα ανοιχτή και μπήκε, εξασφάλισε τον βαθμό με το 2-2.

Το τι συνέβη μετά είναι ιστορία: τέλος ο Μίτσελ, ο δεύτερος κόουτς του Ολυμπιακού που ολοκληρώνει τη θητεία του στο Λιμάνι ύστερα από ένα ματς απέναντι στον Αρη. Ναι, την ομάδα που έχει κόψει συνολικά πέντε βαθμούς από τους Κόκκινους.

Αν μάλιστα εδώ προσθέσουμε και τους δύο βαθμούς που έχασε ο Ολυμπιακός στα τέλη του περασμένου χρόνου στην Παμβώτιδα απέναντι στον ΠΑΣ, έχουμε σύνολο επτά. Με αυτούς, πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Και επειδή οι λεπτομέρειες πάντα έχουν τη σημασία τους, ιδού ακόμη ένα κοινό και ας εκτιμηθεί ως συμπτωματικό: ο όχι τόσο σταθερός Ρέτσος ήταν στο ματς με τον Αρη από ένα σημείο και μετά στην ενδεκάδα των γηπεδούχων της Κυριακής. Με τον ΠΑΣ, επίσης ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός βρισκόταν στο σχήμα έχοντας τότε παρτενέρ τον Ντόι. Αλλά ο Ολυμπιακός πέρα από πρόσωπα ή διάταξη στα μετόπισθεν, αυτό που ζητά είναι σταθερότητα. Εν όψει της συνέχειας των αγώνων play offs, δεν συζητείται ότι αυτό κρίνεται ως «αναγκαία και ικανή συνθήκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα