Νέα μέτρα λιτότητας ανακοινώνει η Γαλλία

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διεύρυνση του ελλείμματος της Γαλλίας», καθώς αυτό «θα σήμαινε ότι το χρέος μας θα αυξηθεί και ότι έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο χρέους που δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο Φιγιόν θα ανακοινώσει τα μέτρα σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί,
έχει ήδη ανακοινώσει την ανάγκη έγκρισης πρόσθετων μέτρων λιτότητας, ύψους μεταξύ 6 και 8 δισ. ευρώ, αποτελώντας το δεύτερο πακέτο μέτρων μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Με την κρίση χρέους να συνεχίζει να υπονομεύει τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ο κ. Σαρκοζί έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας στο 1% για το 2012, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,75%.

Σε προχθεσινή του ομιλία σε θέρετρο των Αλπεων, ο Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 θα είναι τα πιο αυστηρά που έχει βιώσει η Γαλλία από το 1945. Η κυβέρνηση του Παρισιού έχει δεσμευθεί να μειώσει το έλλειμμα προϋπολογισμού από το 5,7% του ΑΕΠ φέτος στο 4,5% την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Φιγιόν, το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 45 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, με τη μείωση να προέρχεται από περικοπές δαπανών και αύξηση των κρατικών εσόδων, συμπεριλαμβανομένης και της πάταξης των φορολογικών «καταφυγίων».
Keywords
Τυχαία Θέματα