Νέα κοροϊδία με τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας

Μία ακόμη περίπτωση εξαπάτησης από το υπουργείο Εργασίας αποκαλύπτει το ΕΝΔΙΣΥ και αφορά τα παρακρατηθέντα ποσά υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.

Την ίδια ωρα που η κυβέρνηση με την άρνηση της να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους ,τους οποίους εχει οδηγήσει σε μία ανευ προηγουμένου ταλαιπωρία, αποδεικνύεται ότι με πρωτοφανή ψέματα και παραπλανητικές

κινήσεις κοροιδευει και τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας οι οποίες εχουν περικοπεί δραματικά με το νόμο Κατρούγκαλου.

Στις 2/8/2018 το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, κατά της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κας Ε. Αχτσιόγλου και Υφυπουργού κ. Τ. Πετρόπουλου για την καθυστέρηση της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.

Στις 3/8/2018 το Υπουργείο Εργασίας έβγαλε Δελτίου Τύπου με διάψευση και υποστήριζε ότι είχαν επιστρέψει τα ποσά! Μόλις ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή και χρεώθηκε στον 19ο πταισματοδίκη η αναφορά του ΕΝΔΙΣΥ και αφού κάλεσε ως μάρτυρες τον Πρόεδρο Ν. Χατζόπουλο και την Γ.Γραμματέα Μουρίκη Πόπη, αμέσως μετά άρχισαν να καταβαλλουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα.

Με την σύνταξη του Νοεμβρίου του 2018 δόθηκαν τα ποσά, αρχής γενομένης από τους δικαιούχους του πρώην ΙΚΑ με σύστημα πληρωμής ΟΠΣ(σσ με το σύστημα πληρωμών ΗΔΙΚΑ του πρώην ΙΚΑ δεν έχουν επιστραφεί τα ποσά, ούτε των υπόλοιπων ταμείων ακόμα).

Keywords
Τυχαία Θέματα