Ισημερινός: Δεύτερη δολοφονία πολιτικού - «Το κράτος έχει αλωθεί από τις μαφίες»

Ακόμα ένας πολιτικός δολοφονήθηκε χθες Δευτέρα στον Ισημερινό έξι ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής 20 Αυγούστου.

Πρόκειται για τον Πέδρο Μπριόνες, στέλεχος του κόμματος Επανάσταση Πολιτών (Revolucion Ciudadana) του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα, που εκτελέστηκε με σφαίρες έξω από το σπίτι του από αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανή.

Πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από τον φόνο ενός του κεντρώου

υποψηφίου για την προεδρία και φαβορί της προεκλογικής εκστρατείας, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία υποψήφιου προέδρου στον Ισημερινό: Βίντεο σοκ από τη θανάσιμη επίθεση

«Η πιο αιματηρή περίοδος της χώρας»

Η Λουίσα Γκονσάλες, υποψήφια της παράταξης Revolucion Ciudadana για την προεδρία, κατά δημοσκοπήσεις μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης ανέφερε την τραγική είδηση μέσω Χ.

Η Γκονσάλες έγραψε «εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην οικογένεια του συντρόφου Πέδρο Μπριόνες, νέου θύματος της βίας» στον Ισημερινό.

«Ο Ισημερινός ζει την πιο αιματηρή περίοδο» της ιστορίας του, τόνισε η κυρία Γκονσάλες, κατακεραυνώνοντας την «απόλυτη εγκατάλειψη» της χώρας από την «ανίκανη κυβέρνηση», καταγγέλλοντας ότι το κράτος «έχει αλωθεί από τις μαφίες».

Ecuador vive su época más sangrienta. Esto se lo debemos al abandono total de un gobierno inepto y a un Estado tomado por las mafias.
Mi abrazo solidario a la familia del compañero Pedro Briones, caído en manos de la violencia.
¡El cambio es urgente!

Luisa González (@LuisaGonzalezEc) August 14, 2023

Ο πρώην πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, στο κόμμα του οποίου ανήκε ο Μπριόνες, κατήγγειλε επίσης τη δολοφονία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δολοφόνησαν άλλον έναν συνάδελφό μας στο Εσμεράλδας. Αρκετά!»

Asesinaron a otro compañero nuestro en Esmeraldas.
¡Ya basta!!!! https://t.co/B3MfgRdcFk

— Rafael Correa (@MashiRafael) August 14, 2023

Ούτε η αστυνομία, ούτε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο (δεξιά) επιβεβαίωσαν αμέσως την δολοφονία.

Σύμφωνα με τον Τύπο, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή, ο Πέδρο Μπριόνες δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στην κοινότητα Σαν Ματέο στην επαρχία Εσμεράλδας, από δυο άνδρες που κινούνταν με μοτοσικλέτα και μπόρεσαν να διαφύγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα