Η Standard & Poor's απειλεί με υποβάθμιση όλη την ευρωζώνη!

Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν μία στις δύο πιθανότητες να υποβαθμιστούν τα συγκεκριμένα κράτη τις επόμενες 90 ημέρες. Ο οίκος αναφέρει ότι θα εξετάσει τις αξιολογήσεις τους αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου και θα κινηθεί αναλόγως.

Με υποβάθμιση κατά μία μονάδα απειλούνται η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Οι υπόλοιπες χώρες -στις οποίες βρίσκεται και η Γαλλία- απειλούνται με υποβάθμιση κατά δύο μονάδες.

«Η σημερινή εξέλιξη πηγάζει από την πεποίθησή μας ότι οι συστημικές πιέσεις στην ευρωζώνη έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε βαθμό που δημιουργούν πτωτική πίεση στην πιστοληπτική θέση της ευρωζώνης ως σύνολο», αναφέρει ο οίκος.

H Κύπρος, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, βρισκόταν ήδη σε καθεστώς επιτήρησης ενώ η Ελλάδα σε πολύ πιο χαμηλή βαθμίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα