Έρχεται κρίσιμη εβδομάδα για την έκτη δόσηκαι την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι πιέσεις προς τη χώρα αυξάνονται, καθώς με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της τρόικας στις αρχές της εβδομάδας, θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα

η κατάρτιση και κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, να προχωρήσει το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Επιπλέον, στην Αθήνα αναμένεται, λίγο μετά την τρόικα και η ομάδα εργασίας της Κομισιόν υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, με την έκθεσή της για τις μεταρρυθμίσεις και δράσεις που κρίνει απαραίτητες.

Πηγές του Reuters στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφεραν πως, το ζήτημα της δόσης, το Ταμείο επιμένει στην προϋπόθεση να δοθούν δεσμεύσεις από την Αθήνα πριν αποφασιστεί η αποδέσμευσή της.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πλευρά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε υπογραμμίσει την Παρασκευή πως «η απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος» και πως η προϋπόθεση του Eurogroup για δεσμεύσεις «ισχύει ακόμη».

Την καυτή ατζέντα της νέας κυβέρνησης συμπληρώνει και η προετοιμασία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με στόχο ολοκλήρωση της κατάρτισής του τις επόμενες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα