Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω καιρού

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια υδροπτέρυγων μόνο για την Αίγινα.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία
δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και στις ανατολικές Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 7 με 9 και στις Κυκλάδες τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές (στα βόρεια) και βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 10 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6
Keywords
Τυχαία Θέματα