Επιχείρηση προσέγγισης των νέων και ευάλωτων ομάδων

Τόσο ο στρατηγικός στόχος της αυτοδυναμίας και ειδικότερα μιας «μονοκομματικής, αλλά όχι μονολιθικής κυβέρνησης» της ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταία αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους γαλάζιους βουλευτές, όσο και η πρωθυπουργική αγωνία να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι η (πρώτη) κάλπη της απλής αναλογικής δεν αποτελεί «μια χαλαρή ευκαιρία για να σταλούν μηνύματα» φέρνουν στο προσκήνιο πιο επιτακτικά την ειδική αποστολή διείσδυσης σε δύσκολα κοινά.

Ταυτόχρονα με το στοίχημα να μη χαθεί ούτε ψήφος από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, το Μέγαρο Μαξίμου

έχει ανάγκη να ρίξει εκ νέου μεγάλο πολιτικό βάρος στις μη προνομιακές για τη γαλάζια παράταξη κατηγορίες, με κυρίαρχες εκείνες των νέων (τα ηλικιακά σκαλοπάτια 17-24 ετών και 25-39 ετών, κατά τους δημοσκόπους) και εκείνες των ανέργων.

Εξάλλου οι… αριθμοί, όπως προκύπτουν από κυλιόμενες μετρήσεις αλλά και όπως έχει επιβεβαιωθεί στα εκλογικά τμήματα, εξακολουθούν να μην είναι ευνοϊκοί για την κυβέρνηση, εξού και επιχειρείται να εντάσσονται οι συγκεκριμένες δεξαμενές σε ξεχωριστά κυβερνητικά πρότζεκτ (το σχέδιο στέγασης για τους νέους, προγράμματα κατάρτισης, διεύρυνση του ρόλου του πρώην ΟΑΕΔ κ.λπ.).

ΟΙ 20ΑΡΗΔΕΣ

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους νέους, σε γκάλοπ έχει αποτυπωθεί ότι οι 20άρηδες ανεβάζουν το ποσοστό δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα και ρίχνουν εκείνο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για την ακρίβεια, το ποσοστό των 17-24 ετών που εκφράζουν θετική γνώμη για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπιστωθεί από δημοσκόπους ότι ξεπερνά το συνολικό ποσοστό δημοφιλίας του, ενώ το αντίστροφο συμβαίνει για τον Πρωθυπουργό.

Αντίστοιχα, η ψήφος των ανέργων κατευθύνθηκε επιβεβαιωμένα και με διαφορά προς την Κουμουνδούρου τόσο κατά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 όσο και στην ήττα του από την Πειραιώς το 2019. Στο πλαίσιο αυτό, μπαίνουν στην προεκλογική μάχη δοκιμασμένες αλλά και νέες μέθοδοι, με τον Πρωθυπουργό αφενός να διατηρεί ως προσωπικό στοίχημα η ΝΔ να καταφέρει να μιλήσει περισσότερο στη γλώσσα της νεολαίας, αφετέρου να διατηρεί στην κυβερνητική ρητορική το μήνυμα ότι «με κεντροδεξιά κυβέρνηση» μειώνεται η ανεργία και προωθούνται κοινωνικές πολιτικές.

ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Μαξίμου και Πειραιώς και συγκεκριμένα ο υφυπουργός, γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου (ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στην Ηρώδου Αττικού για να παρουσιάσει τη δράση και τις σκέψεις της οργάνωσης) είναι σε ανοιχτή γραμμή ώστε να οργανώνονται στοχευμένες συναντήσεις και να εκπέμπονται μηνύματα στη διάρκεια περιοδειών της κυβέρνησης - κόμματος ανά την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η ανάγκη για κοινωνικά ανοίγματα και για… πλησίασμα των νέων είναι στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη από τους επιτελείς σε Μαξίμου και ΝΔ κατά τη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα