Ενας πλανήτης με ομορφιά και τραγωδία

Τα τοπία που αναδύονται μέσα από την ομίχλη της Τοσκάνης χάρισαν στη Σλοβένα AndreJa Ravnak το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Travel Photographer of the Year» για το 2023, όπου συμμετείχαν φωτογράφοι από περισσότερες από 150 χώρες, με πάνω από 20.000 καρέ.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές – όλοι μαζί καταγράφουμε με ενθουσιασμό αυτόν τον υπέροχο κόσμο και ίσως αυτή είναι μια μικρή συμβολή, μια υπενθύμιση για να διατηρήσουμε το θαύμα του για τις μελλοντικές γενιές» δήλωσε η Ravnak, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα. Οι εικόνες που τραβήχτηκαν σε όλη την υφήλιο φωτίζουν τόσο την ομορφιά όσο

και την τραγωδία που προκύπτει όταν ο άνθρωπος αλληλεπιδρά με τον φυσικό κόσμο.

Στην κατηγορία «Ανθρωποι και Πολιτισμοί» νικητής αναδείχθηκε ο πολιτικός μηχανικός και φωτογράφος Αθανάσιος Μαλούκος, για τις φωτογραφίες του με σαμάνους που εκτελούν τελετουργίες για να συνδεθούν με πνεύματα στη Σιβηρία. Μάλιστα, οι φωτογραφίες του αυτές είναι ανάμεσα στις 100 που παρουσιάζονται στην έκθεσή του «Terra Incognita», η οποία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην Τεχνόπολη.

Στην κατηγορία «Φύση, Αγρια Ζωή και Διατήρηση» κέρδισε ο Martin Broen με τη σειρά φωτογραφιών του από τη μετανάστευση ιπτάμενων σαλαχιών στο Μεξικό, ενώ στην κατηγορία «Τοπίο και Περιβάλλον» κέρδισε ο Armand Sarlangue για τις εικόνες του από την Ισλανδία.

Η 14χρονη Caden Shepard Choi κέρδισε το βραβείο Young Travel Photographer of the Year για την ασπρόμαυρη σειρά φωτογραφιών της που απεικονίζει τους Ινδιάνους Ναβάχο της Αριζόνα να βόσκουν πρόβατα, να τα κουρεύουν και στη συνέχεια να υφαίνουν με το μαλλί.

* Μπορείτε να δείτε όλες τις νικήτριες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα www.tpoty.com/galleries/2023-winners/. H έκθεση «Terra Incognita» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου (καθημερινά 10.00 – 22.00, είσοδος ελεύθερη).

Keywords
Τυχαία Θέματα