Τι έκανες, Τάσο Μπακασέτα, στα ξένα;

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχοντας στο μυαλό τους τον πρωταθλητή με την Τραμπζονσπόρ, Τάσο Μπακασέτα, ίσως ξεχνούν ότι η Τραπεζούντα δεν ήταν ο πρώτος του προορισμός στην Τουρκία. Ο 30χρονος επιθετικός, φεύγοντας από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019, το έκανε για λογαριασμό της Αλάνιασπορ.

Εκεί που έμεινε για ενάμισι χρόνο κάνοντας καταπληκτικές εμφανίσεις και αναγκάζοντας την Τραμπζονσπόρ να πληρώσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ

προκειμένου να τον κάνει δικό της. Ο ίδιος, σε πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε και στο οποίο εξηγούσε τη ζωή του και την καριέρα του τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια στην Τουρκία, αποκάλυψε τι του είχε πει ο πρόεδρος της ομάδας της Τραπεζούντας στο ραντεβού όπου και κλείστηκε το deal.

«Θέλω να σε πάρω για να με οδηγήσεις στο πρωτάθλημα». Και πράγματι, με ηγέτη τον έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικό η Τραμπζονσπόρ κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας τη σεζόν 2021-2022. Ενα πρωτάθλημα που πήγε στην Τραπεζούντα ύστερα από 38 ολόκληρα χρόνια.

Το ίδιο του μεταφέρθηκε και από τους παράγοντες του Παναθηναϊκού στο ραντεβού που είχαν το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου στην Τραπεζούντα.

«Για το πρωτάθλημα»

«Σε θέλουμε γιατί θέλουμε το πρωτάθλημα». Μην εκπλαγείτε αν πολύ σύντομα ο Μπακασέτας αποτελεί όχι απλά τον ηγέτη των Πράσινων μέσα στο γήπεδο, αλλά και τον αρχηγό τους. Αλλωστε και στην Τραμπζονσπόρ σχετικά γρήγορα είχε πάρει το περιβραχιόνιο. Τα στοιχεία του «Μπάκα» είναι τέτοια που μπορούν να τον μετατρέψουν σε έναν Game Changer στη μάχη για το πρωτάθλημα. Τα πεπραγμένα του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας την τελευταία πενταετία μιλούν από μόνα τους. Ο Μπακασέτας είχε συνολικά 151 συμμετοχές στη Super Lig της Τουρκίας με τις φανέλες των Αλανιασπόρ και Τραμπζονσπόρ.

Σε αυτές κατέγραψε 388 τελικές προσπάθειες με αξία 34.7 στα xGoals. Σημείωσε συνολικά 43 τέρματα, συμπεριλαμβανομένων και των πέναλτι. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έβγαζε ισορροπία και μια σχετική… αρμονία στις προσπάθειές του, εκτελώντας εντός και εκτός περιοχής. Οι 388 τελικές προσπάθειες τον καθιστούν τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες απ’ όλους τους υπόλοιπους στην Τουρκία τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Επιπλέον, τα 150 σουτ στον στόχο είναι επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός στο τουρκικό πρωτάθλημα όλο αυτό το διάστημα.

Από μακριά

Ποια άλλη πρωτιά… φέρνει μαζί του ο Τάσος Μπακασέτας από τη γειτονική χώρα; Είναι ο παίκτης που σκόραρε απέναντι στις περισσότερες ομάδες που αντιμετώπισε. Από τις 28 που έπαιξε αντίπαλος, ο «Μπάκα» σημείωσε γκολ στις 22. Κανείς άλλος παίκτης δεν το έκανε όσο ο Ελληνας βρισκόταν εκεί. Επιπλέον, η ευχέρεια του αρχηγού της εθνικής ομάδας να σκοράρει από μακρινή απόσταση τον έφερε δεύτερο στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ εκτός περιοχής. Δέκα τον αριθμό, με τον Ιρφάν Τζαν Καχβετσί της Φενέρμπαχτσε να είναι στην πρώτη θέση με 13 γκολ εκτός περιοχής.

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός έβαλε στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή ηγέτη. Και το γεγονός πως είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και πάνω απ’ όλα έχει κατακτήσει τίτλους τον κάνει μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές των τελευταίων ετών για τους Πράσινους. Και αγωνιστικά και επικοινωνιακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα