Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή δεν θα διστάσει να πετάξει στον Καιάδα ανάπηρους και ηλικιωμένους

(Photo: Eurokinissi)

Σε δυο επίπεδα κινήθηκε η ρητορική την οποία ανέπτυξε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει από τη μια την ανάγκη να μην υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, και από την άλλη να εξαπολύει

σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής.

“Αυτό που έχει σημασία είναι να αντλήσουμε τα ισχυρότερα και σοβαρότερα επιχειρήματα προκειμένου να πείσουμε τους συνομιλητές μας ότι η Ελλάδα και δεν πρέπει και δεν μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Να πείσουμε τους συνομιλητές μας να μείνουν στην ανειλημμένη δέσμευση τους να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, με όλα τα μέτρα που απαιτούνται, δηλαδή με ένα πρόσθετο ‘κούρεμα’ που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε πραγματικά την κρίση.

Νομίζουν ότι μπορούν να αναπτύσσουν ένα διάλογο συγκρουσιακού χαρακτήρα μεταξύ τους στις πλάτες του ελληνικού λαού και η συζήτηση σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ δείχνει πόσο δύσκολοι ήταν και είναι πάντα οι διεθνείς συσχετισμοί.

Στην ευρωζώνη υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, κυριαρχίας και οικονομικής ισότητας. Υπάρχει η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών ώστε από τη δεξιά Ευρώπη να περάσουμε στην Ευρώπη της σοσιαλδημοκρατίας και στον ευρωπαϊκό πολιτικό νότο, δηλαδή τη συμμαχία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου”, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτού στραφεί και πάλι κατά της Χρυσής Αυγής.

“Πρόκειται για το πιο ναζιστικό μόρφωμα στην Ευρώπη, απροκάλυπτα και ωμά, και η παρουσία της στη Βουλή αποτελεί προσβολή της Δημοκρατίας.

Ξεχωρίζω όσους δηλώνουν ψηφοφόροι της στις δημοσκοπήσεις, καθώς δεν είναι ναζιστές, αλλά έτσι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το πολιτικό σύστημα.

Θα έλεγα μάλιστα ότι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα πρέπει να προβλεφθεί προστασία για τους ανάπηρους και τους ηλικιωμένους, διότι, όταν ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής είναι νοσταλγοί του Χίτλερ και αρνητές του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, μπορεί να υιοθετήσουν την ευγονική και να θέλουν να ρίξουν στον Καιάδα ανάπηρους και ηλικιωμένους”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα