Το φραστικό “λάθος” της Μισέλ Ομπάμα που… λέει την αλήθεια

Twitter@EmOikonomidis

Ένα φραστικό “λάθος” της Μισέλ Ομπάμα, σε πρόσφατη εκδήλωση χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος, πιθανότατα… λέει την αλήθεια, για την πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε τα τελευταία 6 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο της εκλογής του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο.

“Όταν κερδίσαμε το 2008″, είπε η Μισέλ Ομπάμα στο πλαίσιο της ομιλίας της, για να καταλάβει… στον αέρα τον πολιτικό απόηχο της φράσης της, και να σπεύσει να διορθώσει: “Όταν κέρδισε ο Μπαράκ, και εγώ βρέθηκα δίπλα του”, σχολίασε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Φυσικά

η Μισέλ είπε την αλήθεια. Η θυελλώδης επέλαση του άλλοτε Γερουσιαστή του Ιλινόις μέχρι το Οβάλ Γραφείο, και κυρίως η επανεκλογή του στην αναμέτρηση του 2012 με αντίπαλο τον Μιτ Ρόμνεϊ, είχαν ευκρινές και αδιαμφισβήτητο το αποτύπωμα της δικής της παρουσίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, πολλοί θεωρούν ότι η Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε να διεκδικήσει μελλοντικά την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, στα χνάρια της Χίλαρι Κλίντον.

Με την απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση ότι η Χίλαρι δεν θα έχει προλάβει να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα