Το Focus επαναφέρει θέμα αποχώρησης της Μέρκελ το 2015

Η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού focus επανεγείρει το ζήτημα της αποχώρησης της Angela Merkel από την Καγκελαρία από το 2015, με την υποσημείωση ότι η ίδια, ενόψει και των ομοσπονδιακών εκλογών τον επόμενο Σεπτέμβριο, θα συνεχίσει να διαψεύδει την «είδηση».

Προορισμός της νυν Καγκελαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι είτε υψηλόβαθμο ευρωπαϊκό αξίωμα είτε αντίστοιχη θέση στον ΟΗΕ.

Ως

λόγος της φημολογούμενης οικειοθελούς μετάθεσης εμφανίζεται η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι ο κολοφώνας της δόξας έχει ήδη βιωθεί και δεν απομένει τίποτα άλλο παρά η αναπόφευκτη πτώση, η οποία, κατά τα γούστα της Angela Merkel, θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν ομαλή.

Παράδειγμα προς αποφυγή για την ίδια αποτελούν οι Helmut Kohl, Edmund Stoiber, Karl-Theodor zu Guttenberg και κυρίως ο προκάτοχός της Gerhard Schröder που, αδυνατώντας να προλάβουν την πτώση τους ή διαπράττοντας μοιραία λάθη αλαζονείας, έβλαψαν την υστεροφημία τους και κατέστρεψαν την πολιτική τους κληρονομιά.

Το δημοσίευμα δεν περιορίζεται στην προεξόφληση της αποστρατείας της Angela Merkel, αλλά ονοματίζει και τον πιθανότερο διάδοχό της. Το όνομά αυτού Thomas de Maizière, ο οποίος, ως γνωστόν, διαδέχθηκε τον δημοφιλή zu Guttenberg στο υπουργείο άμυνας, όταν αποκαλύφθηκε ο απατηλός τρόπος που ο τελευταίος απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο.

Προφητική δημοσιογραφική εκτίμηση ή απλώς εορταστικό μπάλωμα;

Keywords
Τυχαία Θέματα