Συνάντηση Νικήτα – Δένδια με… φόντο την ασφάλεια στην Αθήνα

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια είχε την Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον κ. Κακλαμάνη στο γραφείο του στο υπουργείο και συζήτησαν κυρίως για τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών της Αθήνας.

Η ασφάλεια και ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης είναι άλλωστε ένα από τα βασικά θέματα για τα οποία… κονταροχτυπιούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πρωτεύουσας.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε στον υπουργό ότι:

- Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης

δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ.

- Για την καταπολέμηση του παρεμπορίου (π.χ. λαθραία τσιγάρα) απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ δήμου και Αστυνομίας.

- Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, σε ότι αφορά τη «μικρή και μεσαία εγκληματικότητα», έχει βελτιωθεί αλλά το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στις γειτονιές και η αντιμετώπισή του αποτελεί προτεραιότητα της παράταξής του.

- Η δημοτική αστυνομία, που «έφυγε» από τους δήμους και εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. να μετατραπεί σε ειδικό σώμα στα «σπλάχνα» της Αστυνομίας και να αναλάβει όλα τα καθήκοντα, που είχε στους δήμους (ελεγχόμενη στάθμευση, τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση).

Παράλληλα, ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε ότι αύριο θα επισκεφτεί (11:00) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.), καθώς και (13:00) το «Ωνάσειο Ίδρυμα», προκειμένου να ενημερωθεί για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα