Συμφωνία για κυβερνητικό συνασπισμό στην Τσεχία

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Τσεχίας συμφώνησε σήμερα για τα υπουργεία που θα αναλάβει σε έναν πιθανό κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό, ανοίγοντας τον δρόμο ο μελλοντικός Πρωθυπουργός της χώρας να παρουσιάσει την σύνθεση της νέας κυβέρνησης στον πρόεδρο της Τσεχίας έως το τέλος του έτους.

Το αίτημα του μικρότερου αυτού κόμματος στον αναδυόμενο κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό να αναλάβει τα υπουργεία Γεωργίας, Πολιτισμού και ένα υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου ικανοποιήθηκε, όπως επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του κόμματος.

Οι Σοσιαλδημοκράτες παράλληλα, οι νικητές των

εκλογών του Οκτωβρίου, θα καταλάβουν οκτώ θέσεις στη νέα κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρωθυπουργού για τον ηγέτη τους Μποχούσλαβ Σομπότκα.

Το τρίτο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το κεντρώο κίνημα ANO, εξασφάλισε παράλληλα επτά υπουργεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού των Οικονομικών.

Ο Σομπότκα θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Τσεχικής Δημοκρατίας Μίλος Ζέμαν –κάτι το οποίο ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έχει πει ότι θα ήθελε να κάνει πριν από το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα