Ξύλο πριν γκολ μετά-Με πεντάρα απάντησε ο Ολυμπιακός στη «θερμή» υποδοχή

Με πέντε γκολ απάντησε ο Ολυμπιακός στα επεισόδια που έστησαν άγνωστοι με ενέδρα στους οπαδούς του στο σταθμό του Περισσού με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι γύρω δρόμοι σε πεδίο μάχης, αποδεικνύοντας ότι δεν επηρεάζεται καθόλου εύκολα πια αλλά δίνει αυτό που πρέπει στο γήπεδο πέραν των αντιξοοτήτων. Έτσι με δύο γκολ του Σαβιόλα και από ένα των Φουστέρ, Μανωλά και Σάμαρη

ο πρωταθλητής χειμώνα Ολυμπιακός διέσυρε 5-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 17η αγωνιστική

Η ένταση που ξεκίνησε πριν τον αγώνα μεταφέρθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Ριζούπολης όπου έγινε χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική για αρκετά λεπτά, ενώ έγινε και μία σύλληψη. Ένταση είχαμε και μέσα στο γήπεδο με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεσπούν στα καθίσματα. Ευτυχώς τα πνεύματα, περίπου μισή ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, ηρέμησαν χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Εκμεταλλευόμενος τις πολύ καλές του στημένες φάσεις, όπως γράφει το sport.gr ο Ολυμπιακός πέρασε με... περίπατο από τη Ριζούπολη κερδίζοντας 5-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα του Μίτσελ, που αύξησε τη διαφορά της από τον ΠΑΟΚ (παίζει αύριο με Λεβαδειακό) στους 13 βαθμούς, έπαιξε στο ρελαντί, αλλά ήταν κυρίαρχη και έφτασε άνετα στην πεντάρα. Από τρεις στημένες φάσεις στο α' μέρος οι Φουστέρ, Μανωλάς και Σάμαρης βρήκαν δίχτυα και στην επανάληψη ο Σαβιόλα πρόσθεσε δύο ακόμα τέρματα στο ενεργητικό του. Έτσι ο Ολυμπιακός έσπασε δύο ακόμα ρεκόρ. Με 16 νίκες και μία ισοπαλία ξεπέρασε τη δική του καλύτερη επίδοση σε ένα γύρο πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα έσπασε το ρεκόρ της ομάδας επί εποχής Γουλανδρή όντως αήττητος σε 30 διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας. Ο Απόλλωνας από την πλευρά του δεν κατάφερε να αντισταθεί και γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από τέσσερα ματς, μένοντας στους 14 βαθμούς (τρεις περισσότερους από τον τελευταίο Άρη).

Μπορεί να έπαιξε με... σβηστές μηχανές και να μην έπιασε καλή απόδοση, ωστόσο ο Ολυμπιακός από το πρώτο ημίχρονο καθάρισε το τρίποντο. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν τη συντριπτική κατοχή (62-38), αλλά ήταν φλύαρη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλούν τον Τζόρβα. Η εικόνα των ερυθρολεύκων δεν άρεσε στον ισπανό τεχνικό, που έβαζε τις φωνές ζητώντας περισσότερα από τους παίκτες του, αλλά όλα άλλαξαν από το 25λεπτο.

Σημείο κλειδί η αποτελεσματικότητα στα στημένα. Στο 25' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μανωλάς έγραψε το 2-0 από φάουλ του Ντομίνγκες, ενώ από κόρνερ του αργεντίνου ξεκίνησε και το 3-0, το οποίο πέτυχε με ωραίο πλασέ ο Σάμαρης. Σκόρερ θα μπορούσε να χριστεί και ο Κάμπελ στο 44', αλλά αστόχησε στη μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού σε κανονική ροή αγώνα.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στην επανάληψη έγινε απόλυτη, με το παιχνίδι να περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του Τζόρβα. Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους όταν ο Βοσκάκης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Κανακούδη για διαμαρτυρία στο 53'. Το 4-0 τελικά δεν άργησε να γίνει, αλλά προηγήθηκε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία με δοκάρι του Μανιάτη και πλασέ άουτ του Κάμπελ.

Ο Μανιάτης δεν σκόραρε, αλλά έδωσε την ασίστ στον Σαβιόλα, ο οποίος στο 63' ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Παρότι η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι ερυθρόλευκοι, έστω και σε χαμηλό τέμπο, προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα με τον Ιμπαγάσα να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Από τα πόδια του ξεκίνησε το 5ο γκολ, όταν μετά από συνδυασμό των Κάμπελ και Ολαϊτάν ο Σαβιόλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρες, Κόρμπος, Τσοκάνης, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (57’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (46’ Σαβιόλα), Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα