Στο Εισαγγελέα για τις πλαστές ενημερότητες στις λαϊκές αγορές

Τα στοιχεία για την υπόθεση των πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων από εμπόρους λαϊκών αγορών της Αχαΐας, διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών προς τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, προσκομίστηκαν τουλάχιστον εννέα ασφαλιστικές ενημερότητες που προσκομίστηκαν από ισάριθμους εμπόρους λαϊκών αγορών, με σκοπό την ανανέωση της άδειάς τους, «δεν έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια τμήματα» του Οργανισμού.

Κατά τη διασταύρωση και επαλήθευση της νομιμότητας των δικαιολογητικών

από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και μετά τη συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια ΔΟΥ, η διεύθυνση Ανάπτυξης ενημερώθηκε ότι τα στοιχεία δεν είχαν εκδοθεί νομίμως, δηλαδή δεν προέρχονταν από το σύστημα Taxis.

Για να επαληθευτεί η νομιμότητα τόσο των φορολογικών όσο και των ασφαλιστικών ενημεροτήτων, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα,ο έλεγχος συνεχίζεται και θα εξεταστούν όλα τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν από το σύνολο των εμπόρων λαϊκών αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα