Σε ένα μήνα η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών ήταν η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να είναι έτοιμη σε περίπου 2-3 μήνες, η δημοσιοποίηση του θέματος αλλάζει τους σχεδιασμούς, καθώς, οι υπηρεσίες εκτιμούν ότι κανείς δεν θα προσέλθει να πληρώσει όταν γνωρίζει ότι επίκειται ρύθμιση.

Έτσι, πλέον, το υπουργείο “πατάει γκάζια” προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει τη ρύθμιση μέσα σε ένα μήνα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη διαδικασία θα έχει τη σφραγίδα της Τρόικας, αφού όλες οι συζητήσεις γίνονται με τη συμμετοχή

της, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Εξελίξεις όμως υπάρχουν και στο μέτωπο των ελέγχων στους 54.000 φορολογούμενους, που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό μετά το 2009.

Οι περίπου 25.500, για τους οποίους το υπουργείο Οικονομικών είχε εντοπίσει ότι υπήρχε πρόβλημα με το πόθεν έσχες τους, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την Εφορία.

Η προθεσμία για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων έληξε και πλέον, μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες αναμένεται η διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία θα ρυθμίζονται τεχνικά, αλλά και ουσιαστικά ζητήματα για το πώς θα φορολογηθούν. Στη συνέχεια, από αρχές Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσει η επιβολή των προστίμων, τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και το 45% για τα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα