Σαμαράς: Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται, αλλά θα βγει ενισχυμένος

Εγκάρδια υποδοχή επεφύλαξε ο Αντώνης Σαμαράς στον Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη σημερινή συνάντηση των δυο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποίησε, όπως συνηθίζεται εθιμοτυπικά, την πρώτη διεθνή επίσκεψή του μετά την εκλογή του στην Αθήνα, οι διαβουλεύσεις στην ελληνική πρωτεύουσα ωστόσο κάθε άλλο παρά… διαδικαστικού χαρακτήρα είναι.

Η Ελλάδα

προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, και να αφήσει πίσω την εποχή του φλερτ με τη χρεοκοπία, την ώρα που αναζητεί διεξόδους ανάκαμψης και υπέρβασης της οικονομικής κρίσης, ενώ η Κύπρος βρίσκεται με τη σειρά της στον προθάλαμο του Μνημονίου, αδυνατώντας να διαχειριστεί μόνη της τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην οικονομία της.

“Με την Κύπρο έχουμε αδελφική σχέση, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Η Ελλάδα θα είναι αρρωγός στην προσπάθεια για τον τερματισμό της Κατοχής και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημά μας στην Κύπρο.

Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται σήμερα σκληρά σε Ελλάδα και Μεγαλόνησο, θα βγει όμως ενισχυμένος”, ήταν μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές αποστροφές του Αντώνη Σαμαρά στις κοινές δηλώσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα