Προβάδισμα Μέρκελ δίνουν τα exit polls στην Κάτω Σαξονία. Θρίλερ με τις έδρες

Απόλυτα ανοιχτό είναι το ποιος θα κυβερνήσει την Κάτω Σαξονία σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας, που δίνει προβάδισμα 36% στο CDU, έναντι 32,5% του SPD. Μεγάλες απώλειες για το CDU της Angela Merkel, που όμως διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα στην εκτίμηση των εδρών

(αν αθροιστεί ο αναμενόμενος σύμμαχός του, FDP) με 68 έναντι 67 (δεδομένης της συνεργασίας SPD – Πρασίνων). Μεγάλος – αναπάντεχος νικητής είναι το FDP και ο ηγέτης του Philipp Rösler, που, παρά όλες τις αντίθετες προβλέψεις, αγγίζει το διψήφιο ποσοστό. Η πίεση στο πρόσωπό του προβλέπεται ότι θα χαλαρώσει. Αναλυτικά τα ευρήματα της μέτρησης ανά κόμμα, επικεφαλής υποψήφιο, ποσοστό και εκτιμώμενες έδρες. Σημειώνεται ότι η Αριστερά και οι Πειρατές μένουν εκτός τοπικού κοινοβουλίου λαμβάνοντας κάτω από το όριο του 5%.

01CDUDavid McAllister36,4%5402SPDStephan Weil32,6%4703FDPStefan Birkner9,9%1404ΠΡΑΣΙΝΟΙAnja Piel13,4%20

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα ξεκαθαριστεί, συνυπολογιζομένων των επιπλέον εδρών που προστίθενται στις άνω σύμφωνα με το ιδιαίτερο εκλογικό σύστημα της Γερμανίας, το ποιος θα κυβερνήσει την Κάτω Σαξονία και κατ’ επέκταση ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο κρίσιμο για την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων κοινοβούλιο των εκπροσώπων των κρατιδίων, δηλ. το Bundesrat.

Keywords
Τυχαία Θέματα