Προσφυγή ΣΤΑΣΥ για τις απεργίες σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Μετρό και Τραμ) ετοιμάζεται να προσφύγει τη Δευτέρα στη Δικαιοσύνη, εξαιτίας της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, προκειμένου «να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».

Η διοίκηση κατηγορεί τα Σωματεία των εργαζομένων ότι «δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Συγκεκριμένα,

σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση, αφού αναφέρει ότι η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, σημειώνει ότι «η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη αλλά υπόκειται στους περιορισμούς τόσο του άρθρου 25 παρ. 3 του Συντάγματος όσο και το άρθρο του 281 ΑΚ (Περί καταχρηστική άσκησης του δικαιώματος)».

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση των Σωματείων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, αύριο Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό, από την έναρξη έως τη λήξη κυκλοφορίας, ενώ Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 16:00.Για την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, σε Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, Μετρό και Τραμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα