Πωλήθηκε γράμμα από τον Τιτανικό για 142.000 δολάρια

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον του κόσμου για τον Τιτανικό, αφού μπορεί να έχουν περάσει 100 χρόνια από την βύθιση του, ωστόσο σε δημοπρασία που έγινε πρόσφατα, το γράμμα του πρώτου βιολιστή της ορχήστρας πωλήθηκε για 142.000 δολάρια!

Αυτό το υπέρογκο ποσό το πρόσφερε ένας συλλέκτης προκειμένου να προσθέσει στην συλλογή του το πολύτιμο για εκείνον γράμμα.

Ο Wallace Hartley, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους αναστατωμένους επιβάτες, συνέχισε να παίζει μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς καθώς το πλοίο βυθιζόταν.

Ο οίκος δημοπρασιών Henry

Aldridge & Son, που πραγματοποίησε την δημοπρασία, υποστηρίζει ότι «το συγκεκριμένο γράμμα αποτελεί μία εξαιρετικά σπάνια ανακάλυψη, επειδή κυρίως είναι γραμμένο από τον βιολιστή που βρισκόταν στο πλοίο, και γι’αυτό το λόγο είναι πλήρως κατανοητό το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε».

Το γράμμα που ο βιολιστής σκόπευε να το στείλει στους γονείς του, γράφτηκε στις 10 Απριλίου του 1912, πέντε μέρες δηλαδή πριν το πλοίο προσκρούσει σε παγόβουνο και τελικά οδηγηθεί στο βυθό.

Το περιεχόμενο της επιστολής είχε ως εξής:

«Μέχρι στιγμής το ταξίδι μας βαίνει καλώς. Το γράμμα μου είναι λίγοβιαστικό, αλλά προσπαθώ να τακτοποιηθώ ακόμη. Το πλοίο είναι πολύ ωραίο και φαίνεται να έχουν σπαταληθεί πολλά χρήματα γι’αυτό. Μου λείπει πολύ το σπίτι και θα ήθελα πολύ να σας δω όλους έστω και για μία ώρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Έχουμε μία πολύ καλή μπάντα και τα υπόλοιπα μέλη είναι πολύ καλά. Έπρεπε να αγοράσω κάποια σεντόνια και έστειλα τα άπλυτα σπίτι. Ίσως φτάσω στο σπίτι την Κυριακή το πρωί. Είμαι χαρούμενος που το πόδι της μητέρας είναι καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα