Συνεχίζεται το Σάββατο ο… μαραθώνιος με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου, με τους επικεφαλής της τρόικας, που είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank.

Για το Σάββατο μετατέθηκαν οι συναντήσεις των Ι. Βρούτση, Ι. Μανιάτη και Κ. Χατζηδάκη.

Οι

συγκεκριμένοι υπουργοί είχαν, άλλωστε, από το μεσημέρι, διαδοχικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών.

Πιέσεις της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο και το 2015

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση στα εργασιακά θέματα, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να έχουν καταθέσει κείμενο Μνημονίου, επί του οποίου η ελληνική πλευρά διατυπώνει παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος στο κείμενο της τρόικας περιλαμβάνονται απολύσεις στο Δημόσιο για το 2015, αλλά και το αίτημα για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και πάγωμα των τριετών.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να προκαλέσουμε αναταραχή σε 600.000 δημόσιους υπαλλήλους, επειδή η τρόικα ζητά για παράδειγμα 2.000 αποχωρήσεις το 2015» τόνισε.

Για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα υπογράμμισε πως από τη στιγμή που εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει, η κυβέρνηση δεν θέλει να αλλάξει ένα πλαίσιο που λειτουργεί επιτυχώς από το 1981.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν δέχεται παρεμβάσεις που θα πλήξουν το κλίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα