Μιχελάκης: Δύο γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ με ασάφειες σε σοβαρά θέματα

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που θα υπάρξουν στο εκλογικό σύστημα των ευρωεκλογών τονίζοντας πρέπει να παραμείνει το κώλυμα για τον βουλευτή ο οποίος επιθυμεί να είναι και υποψήφιος για την ευρωβουλή θα ισχύσει τελικά για όλα τα κόμματα.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά η οποία ανέφερε πως το ασυμβίβαστο θα ίσχυε για τους υποψηφίους της ΝΔ, άσχετα με το τι θα αποφάσιζαν τα

υπόλοιπα κόμματα ή με το τι θα ανέφερε η νομοθετική ρύθμιση που θα έφερνε η κυβέρνηση.

«Με την ισχύουσα νομοθεσία υπήρχε κώλυμα, εκτός από τους δύο πρώτους της λίστας του ευρωψηφοδελτίου. Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει ότι το κώλυμα αυτό θα ίσχυε για τους υποψηφίους της ΝΔ ανεξαρτήτως από το τι θα ανέφερε η νομοθετική ρύθμιση. Αρχικά υπήρχαν αιτήματα από κόμματα να μην ισχύσει το κώλυμα. Ωστόσο τώρα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να το αποδέχεται. Άρα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η νομοθεσία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως το θέμα τις αλλαγής του εκλογικού συστήματος σε δήμους και περιφέρειες δεν έχει κλείσει για την κυβέρνηση.

«Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα φέρουμε και πάλι προς συζήτηση τον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών για να μην μας πει κανείς ότι η κίνηση που κάναμε ήταν προσχηματική και σκόπιμη εν όψει των εκλογών. Πρόκειται για μία θεσμική αλλαγή που θα βοηθήσει την ΤΑ να απεμπλακεί από τον κομματικό εναγκαλισμό ».

Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με «δύο γραμμές» καθώς σε πολλά θέματα κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν ασάφειες όσον αφορά την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων . «Ορισμένα κόμματα υπάρχουν λόγω τρόικα και των δύσκολων αποφάσεων και μέτρων που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από την πρώτη στιγμή αμφισβήτησε την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος και προσπαθεί να υποβαθμίσει την προσπάθεια της χώρας για έξοδο στις αγορές.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης από τον προηγούμενο Νοέμβριο» Ο κ. Γ. Μιχελάκης υπενθύμισε πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός δεν έχει την έγκριση της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα