“Όταν ο ήλιος”, την περίοδο της Κατοχής

Αθήνα, περίοδος Κατοχής. Η δεκαεξάχρονη Ζωή αναρωτιέται γιατί υπάρχει ο πόλεμος, η κατάκτηση της χώρας από τους Ναζί, η πείνα, γιατί παραμονεύουν ο θάνατος και οι κακουχίες. Σιγά σιγά, αρχίζει να αντιδρά με τις μικρές της δυνάμεις με σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα η πολυπόθητη ελευθερία. Όλα αυτά εκτυλίσσονται στο γνωστό μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή «Όταν ο ήλιος» που ΄΄ζωντανεύει΄΄, σε διασκευή Βένιας Σταματιάδη, στο θέατρο Τέχνης Κάρολος

Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα).

Η Ζωρζ Σαρή αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και συναντά το θέατρο. Μαζί της η Άλκη Ζέη, παντοτινή συνοδοιπόρος της. Μας διηγούνται την ιστορία της ιταλικής εισβολής και της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας της περιόδου 1942-1944. Όπως κάθε αληθινό παραμύθι είναι σκληρό, τρομαχτικό. Και παράλληλα γλυκό, λαμπερό και αισιόδοξο.
Την παράσταση ανεβάζει η ομάδα νέων ηθοποιών θεάτρου Τέχνης «Πεδίο Τέχνης», ενώ μαζί τους παίζουν ο Γιάννης Δεγαΐτης, από τα παλαιότερα στελέχη του θεάτρου Τέχνης, και η Κατερίνα Ζιώγου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φίλιππας Δημοσθένης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν η Κέλλυ Βαρσάνη και η Άντα Καλαποθάκου αντίστοιχα, ενώ την μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο Στέλιος Κωτσόβολος. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ. με τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα