Οργή της γαλλικής κυβέρνησης για τον επικεφαλής της Titan

Οργισμένη ήταν η απάντηση της γαλλικής κυβέρνησης στα σχόλια του επικεφαλής του αμερικανικού ομίλου ελαστικών Titan, Μόρις Τέιλορ, ο οποίος χαρακτήρισε ηλιθιότητα το να επενδύσει κανείς στη Γαλλία σε μια επιστολή του προς τον υπουργό Βιομηχανικής Ανασυγκρότησης της χώρας, Αρνό Μοντεμπούρ. Ο επικεφαλής του αμερικανικού ομίλου έκανε ακόμη λόγο για εργάτες οι οποίοι «εργάζονται μόνον τρεις ώρες ημερησίως», αφήνοντας αιχμές για συνδικαλιστικές κατακτήσεις των γάλλων εργαζομένων.

«Τα ακραία αυτά σχόλια του κ. Τέιλορ αποδεικνύουν ότι έχει πλήρη άγνοια του τι είναι πραγματικά αυτή η χώρα», δήλωσε ο κ. Μοντεμπούρ και πρόσθεσε πως 20.000 ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, απασχολούν δυναμικό το οποίο αγγίζει τα δύο εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ο Μόρις Τέιλορ έστειλε την επιστολή σαν απάντηση σε πρόσκληση της γαλλικής κυβέρνησης στον όμιλο Titan να επενδύσει σε ζημιογόνα μονάδα της Goodyear στην Αμιένη της βόρειας Γαλλίας. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά σε «διάλειμμα μιας ώρας για γεύμα και άλλες διακοπές, συνομιλίες οι οποίες διαρκούν τρεις ώρες και μόνον τρεις ώρες δουλειάς», περιγράφοντας την κατά τον ίδιο δραστηριότητα των γάλλων εργατών.

Στην απάντηση του ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι ο όμιλος Titan είναι 20 φορές μικρότερος και 35 φορές λιγότερο κερδοφόρος του γαλλικού ομίλου ελαστικών Michelin.

Keywords
Τυχαία Θέματα