Γεννήθηκε live…στο twitter!- Δείτε το βίντεο που συγκίνησε χιλιάδες followers

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν χιλιάδες χρήστες του twitter την γέννηση ενός μικρού αγοριού με καισαρική τομή μέσω του video που ανέβασε στη σελίδα του το νοσοκομείο, Women’s Memorial Hermann Hospital στο Χιούστον του Τέξας. Μάλιστα, το ίδιο το νοσοκομείο προειδοποίησε τους θεατές για τις εικόνες με τους γιατρούς να κόβουν τον ομφάλιο λώρο και να βγάζουν το μωρό από τη μήτρα.

Οι πληροφορίες, οι εικόνες και τα βίντεο άρχισαν να ανεβαίνουν στο λογαριασμό από τις 07:04

το πρωί και παρόλο που η 39χρονη μητέρα συμμετείχαν στο γεγονός, δε δίνονταν τα στοιχεία της ίδιας, ούτε της οικογένειάς της.

«Το κεφάλι του μωρού αρχίζει να φαίνεται» και «το αγοράκι ζυγίζει 2.700» είναι μόνο μερικά από τα tweets που εμφανίστηκαν στο λογαριασμό του νοσοκομείου μαζί με τη λέξη #MHBaby.

Το Internet και τα social media είναι πλέον μέρος της ιατρικής βιομηχανίας εδώ και αρκετά χρόνια, όμως τα νοσοκομεία και οι γιατροί που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους σε Facebook και twitter, όλο και αυξάνονται, μιας και η αγορά έχει γίνει πολύ ανταγωνιστική.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι γιατροί του εν λόγω νοσοκομείου και αποφάσισαν να προσφέρουν στο κοινό μια online εκδοχή της γέννησης, από το να τα βλέπουν μόνο σε αντίστοιχες ιατρικές σειρές, όπως το Grey’s Anatomy, το House ή το ER?

Η Natalie Camarata, η υπεύθυνη για τα social media του Houston’s Hermann Memorial Hospital δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό να αποκαλύπτεις κάτι τέτοιο στο κοινό».

Εκτός από την γέννα με καισαρική τομή που έγινε το πρωί της Τετάρτης, η Natalie έχει «προωθήσει» και άλλες δυο εγχειρήσεις, περιλαμβανομένης μιας εγχείρησης σε εγκέφαλο που έκανε ο Dr. Dong Kim, που κατάφερε να σώσει από θάνατο τον Gabrielle Giffords, αφού τον είχα πυροβολήσει στο κεφάλι το 2011.

«Μπορούν να δουν κάθε σημείο της διαδικασίας… και για εμάς όλα αυτά είναι ρουτίνα, συμβαίνουν κάθε μέρα», δήλωσε η Camarata, εξηγώντας γιατί κάθε φορά δεκάδες χιλιάδες χρηστών μένουν συντονισμένοι στο κανάλι τους. «Είναι σα να το απομυθοποιούν».

Μάλιστα, η ίδια υπολογίζει ότι την καισαρική τομή την παρακολούθησαν περίπου 62.000 θεατές μέσω του λογαριασμού τους στο twitter, ενώ ακόμα 11.000 την παρακολούθησαν μέσω κάποιου άλλου τρόπου.

Οι χρήστες που έμειναν συντονισμένοι προέρχονται από 60 χώρες, με τους περισσοτέρους να προέρχονται από τη Γερμανία, τη Νορβηγία και το Ισραήλ. Η γέννηση περιείχε και το στοιχείο της αλληλεπίδρασης, μιας και καθ’ όλη τη διάρκειά της οι θεατές έστελναν μέσω twitter τις ερωτήσεις τους και οι γιατροί ή το υπέυθυνο προσωπικό απαντούσε αμέσως.

Κάποιοι θέλησαν να μάθουν το όνομα του μωρού που μόλις είχε έρθει στον κόσμο, κάτι στο οποίο το ιατρικό προσωπικό αρνήθηκε να απαντήσει.

Μέσα στις δύο ώρες, που προβαλλόταν live η γέννα, οι followers του νοσοκομείου αυξήθηκαν κατά 600, πολλούς από εκείνους μέσα στα πρώτα λίγα λεπτά.

Δείτε τα βίντεο:

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλλιπιτζή

Πηγή: protothema

Keywords
Τυχαία Θέματα