Οι πρώτες φωτογραφίες από το “Exodus: Gods and Kings” (photos)

Όλοι ξέρουν την ιστορία: Ένα μωρό εγκαταλείπεται σε ένα καλάθι. Η Αιγυπτιακή βασιλική οικογένεια υιοθετεί το μωρό. Ο μικρός Μωυσής μεγαλώνει και ανακαλύπτει τις εβραϊκές ρίζες του. Μια καιόμενη βάτος, θεϊκές αποκαλύψεις και μια επιδημία πανούκλας και ο Μωυσής χωρίζει στα δυο την Ερυθρά Θάλασσα και σώζει το λαό του από τη σκλαβιά.

Στο πολυαναμενόμενο Exodus: Gods and Kings, ο σκηνοθέτης Ridley Scott

επανατοποθετεί σημεία του βιβλικού έπους. Είναι μεγάλη δέσμευση αλλά ο Scott δεν είχε ενδοιασμούς.

“Είναι μεγαλειώδες” είπε ο ίδιος στο People για το τελευταίο του project που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Δεκέμβριο.

“Το film – με πρωταγωνιστές τους Christian Bale (Μωυσής), Joel Edgerton (Ραμσής), Sigourney Weaver και Aaron Paul – είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι” λέει ο Scott και προσθέτει ότι αυτό που το διαχωρίζει από τις προηγούμενες προσεγγίσεις είναι οι ρεαλιστικοί χαρακτήρες.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η ταινία μας πηγαίνει πίσω στην αρχαία Αίγυπτο με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια. Και παρόλο που υπήρξε ψηφιακή βοήθεια “όλα δείχνουν απόλυτα αληθινά” λέει ο Scott του οποίου το τελευταίο εγχείρημα με σπαθιά και σανδάλια, ο Μονομάχος του 2000, είχε κερδίσει Oscar Καλύτερης Ταινίας.

“Η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυθεντικό” λέει ο Edgerton που θα υποδυθεί τον διάδοχο-φαραώ Ραμσή. “Είναι πλούσιο και επικό. Πολύ αρχοντικό και αυστηρό το όλο στήσιμο αλλά ταυτόχρονα πολύ ανθρώπινο”

Ο Αυστραλός ηθοποιός παραδέχεται ότι χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία για το ρόλο του. Και παρόλο που ο Ραμσής ήταν μεγάλος πολεμιστής και εξαιρετικός ιππέας, ο Edgerton προβληματίστηκε περισσότερο για το κομμάτι της εμφάνισης.

“Το σώμα μου έπρεπε να είναι σχεδόν άδειο από τρίχες. Πέρασα τέσσερις μήνες με ξύρισμα και μάδημα. Έπρεπε κάθε πρωί να σηκώνομαι κάθε πρωί, να εξασκούμαι με αετούς ή πούμα και να διαφεντεύω την Αίγυπτο.”

Τέλος, ο Edgerton σημειώνει ότι το να δουλεύεις σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή ήταν υπέροχη εμπειρία, ιδιαίτερα λόγω των έντονων σκηνών με τον Bale και του οράματος του Scott.

Keywords
Τυχαία Θέματα