ΠΑΣΟΚ: Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει την “προσφορά” της στον πολιτισμό

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρόκληση της Χρυσής Αυγής κατά του Εθνικού Θεάτρου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή συνεχίζει την «προσφορά» της στο ελληνικό πολιτισμό. Μετά από μια σειρά δρώμενα (sic) στη Βουλή,

τα τηλεοπτικά πλατό και (κυρίως) στις γειτονιές της Αθήνας τις μικρές ώρες, αποφάσισε να επεκτείνει την «πολιτιστική» της δράση και στο Εθνικό Θέατρο.

Έτσι, ο υπόδικος και προφυλακισμένος βουλευτής της, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, απαίτησε να απαγορευτεί η αντιρατσιστική κοινωνική δράση «Φο-ΡΑ» του Εθνικού Θεάτρου, η οποία έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στα φαινόμενα φασισμού και ρατσισμού που παρατηρούνται πλέον και στα σχολεία.

Η γενναία και ξεκάθαρη απάντηση των Ελλήνων ηθοποιών στον κύριο Ηλιόπουλο («Η τέχνη του θεάτρου είναι το όπλο που στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Αυτό το όπλο δεν θα το παραδώσουμε ποτέ») μας καλύπτει απόλυτα.

Συμπληρώνουμε απλώς πως το θράσος αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης, απαράδεκτης και καταδικασμένης από την ανθρωπότητα, ιδεολογίας, ακόμα και την στιγμή που ο κυρίαρχος εκφραστής της στη χώρα μας, το «κόμμα» του κ Ηλιόπουλου, βρίσκεται αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα