Ο Τσίπρας μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε… “Ελιά”

Με… επώδυνο τοκετό αρχίζει να μοιάζει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί από κόμμα… διαμαρτυρίας σε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να επιμείνει μέχρι τέλους στη γραμμή που έχει επιλέξει να χαράξει.

Η “στροφή” στον ρεαλισμό, που δαιμονοποιήθηκε με τα ταξίδια στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στοχεύει ευθέως τη μετριοπαθή ομάδα ψηφοφόρων ο οποίοι

μέχρι σήμερα έβλεπαν φοβικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεσοπρόθεσμα, η τακτική αυτή έχει δημοσκοπικές απώλειες, μιας και οι περισσότερο “ριζοσπάστες” οπαδοί του κόμματος αισθάνονται θυμωμένοι. Και το δείχνουν.

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο δεν ανησυχούν. Και στηρίζονται σε μια… προαιώνια πολιτική και εκλογική λογική: Οι “ριζοσπάστες” θα επιστρέψουν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική επιλογή που έχουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ… δεν υπάρχει, και το ΚΚΕ δεν μπορεί να διαδραματίσει τέτοιον ρόλο.

Το “φλερτ” με τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους λοιπόν, αποσκοπεί στο να διευρυνθούν οι εκλογικές εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ, και να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Το στρατηγικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε κόμμα… “Ελιά”, στα πρότυπα της ιταλικής Κεντροαριστεράς, επικαιροποιημένο ωστόσο στα ελληνικά δεδομένα και παραμέτρους. Έτσι ώστε να μπορεί να στεγάσει διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, με τους πολίτες να διατηρούν την αυτονομία τους, και όχι να παρακάμπτονται ως… συνιστώσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα