Για «μυστική χρηματοδότηση» 250.000 € κατηγορεί η «El Pais» τον Ραχόι

Σοβαρά υπονοούμενα κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Mariano Rajoy αφήνει η γνωστότερη εφημερίδα της χώρας «El Pais». Συγκεκριμένα, η Pais αναφέρει ότι ο Rajoy χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 250.000 € από μυστικά κονδύλια προς το Λαϊκό Κόμμα (PP), του οποίου ηγείται.

Το PP φέρεται να διατηρούσε κρυφό λογιστικό σύστημα, μέσω του οποίου χορηγούνταν αδήλωτες πληρωμές προς τον αρχηγό του κόμματος και νυν Πρωθυπουργό. Σήμερα, η εφημερίδα δημοσίευσε χειρόγραφα αποκόμματα των τελευταίων δύο δεκαετιών, τα οποία εμφανίζουν δωρεές από εταιρείες προς τον Rajoy και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

Η

Pais δεν παρουσιάζει την παρανομία των συναλλαγών αυτών ως δεδομένη, μιας και τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας νομιμοποιούνταν έως πρόσφατα να λαμβάνουν ανώνυμες δωρεές, οι οποίες όμως θα έπρεπε εν συνεχεία να δηλώνονται υποχρεωτικά στην εφορία. Το ζήτημα, όπως σημειώνει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, είναι περισσότερο ηθικό, αφού οι συναλλαγές αυτές λάμβαναν κυρίως χώρα κατά την διάρκεια της έκρηξης στην αγορά ακινήτων της Ισπανίας, με τους πολιτικούς να αναθέτουν μεγάλο αριθμό αναπτυξιακών συμβάσεων.

Όπως είναι φυσικό, το ΡΡ αρνείται τις «κατηγορίες» και ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία γνώση των χειρόγραφων σημειωμάτων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Περισσότερα θα βγουν πιθανώς από την μεσημεριανή συνέντευξη τύπου του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα