Σε απεργιακό κλοιό

Μπαράζ κινητοποιήσεων σήμερα με αιχμή τους τομείς των Μεταφορών και της Υγείας. Ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση στους γύρω δρόμους από το Σύνταγμα, μετά τη πορεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και στο χώρο της Υγείας. Ακινητοποιημένα σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ.

Μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας φτάνουν οι συρμοί του Μετρό. Σε ένδειξη συμπαράστασης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία. Δεμένα για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και Υπηρεσίες πρόνοιας. Σε 48ωρη επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί.

Στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ.

Μηχανοκίνητη πορεία, με μοτοσικλέτες και βαρέα οχήματα, πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 9πμ, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούν. Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι από 9 -10 μήνες, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων και την πραγματοποίηση της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που έχει εξαγγελθεί και από την οποία αναμένουν να δοθεί σταθερή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων.

Στα πόστα τους παραμένουν οι αγρότες ενώ ενισχύονται τα μέτωπα σε Λάρισα και Σέρρες χωρίς προς το παρόν να κλείνουν τις εθνικές, ενώ σε όλο και περισσότερα σημεία του οδικού δικτύου κατεβαίνουν αγρότες με τα μηχανήματά τους. Σήμερα αναμένεται να κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους και οι αγρότες της Βοιωτίας. «Ζητάμε φθηνό πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα», δήλωσε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο Γιάννης Βάγγος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού στο μπλοκ των αγροτών στον Ορχομενό. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αύριο οι αγρότες θα κλείσουν την Εθνική, στον κόμβο του Κάστρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα