Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ναυτικών

Την ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» να μην κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ζήτησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στηρίζει τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με

τα προεδρεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Και οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, γιατί δεν εκλήθησαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του σχεδίου νόμου, ενώ ζήτησαν τροποποιήσεις επί των διατάξεων.

Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Θ. Δρίτσας, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο, έκανε λόγο για απαράδεκτες διατάξεις, για κατάργηση κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών, ενώ μίλησε για στρατιωτικοποίηση του υπουργείου και ότι θέτονται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας των πολιτικών υπαλλήλων.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν έχει συνοδευτεί από καμία αιτιολογική έκθεση, αλλά και ότι η δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε τον Δεκέμβριο αφορούσε άλλο σχέδιο νόμου και όχι την παρούσα εκδοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα