Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

«Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την στάση των εργαζομένων τεχνικών (ΟΑΣΑ-ΟΣΥ), καθώς και των εργαζόμενων στα τρόλεϊ, τον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης

ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης για διάλογο και ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μετά από αποφάσεις των σωματείων τους και των συνδικαλιστικών ηγεσιών τους.

Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι μπορούν να υπερασπίζονται τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα τους, χωρίς να έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα και τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι με την υπεύθυνη και συνετή στάση των εργαζομένων ανοίγει ένα παράθυρο διάλογου με την κυβέρνηση προκειμένου μετά από συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση να αρθούν οι όποιες αδικίες από την εφαρμογή διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου, χωρίς να θίγονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, όπως ακριβώς προβλέπει και η πρόταση νόμου που καταθέσαμε.

Η σημερινή στάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ ας αποτελέσει παράδειγμα προς όλους προκειμένου να αποφεύγονται αδιέξοδα που οδηγούν σε εντάσεις και αντιπαραθέσεις που τελικώς βλάπτουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Σε αυτή την δύσκολη ώρα για την χώρα, ο διάλογος και η προσπάθεια για την αναζήτηση λύσεων κοινά αποδεκτών που δεν θίγουν τον εθνικό στόχο αποτελούν την καλύτερη διέξοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα