Ο Νοβότνι “δείχνει” τον Παναγιωτόπουλο για τις δαπάνες

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny, δήλωσε χαρούμενος για την δέσμη μέτρων που υιοθετήθηκαν από το Eurogroup για την αποφυγής της χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ, όπως ισχυρίσθηκε στην ραδιοφωνία της Αυστρίας, το «κούρεμα» του χρέους έφυγε από το τραπέζι των συζητήσεων. Παρόλα αυτά, θεωρεί πως πρέπει να γίνουν ακόμα

πολλά από την ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο Αυστριακός τραπεζίτης εξέφρασε την άποψη ότι στην περίπτωση της χώρας μας δεν υπήρχαν «ιδεατές λύσεις», αλλά εκείνη που τελικά προκρίθηκε ήταν, πιθανότατα, η καλύτερη ανάμεσα στις εναλλακτικές: «Είμαι χαρούμενος που καταλήξαμε σε αυτή την λύση», είπε σχετικά.

Την άποψη αυτή στηρίζει ο Nowotny στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα μπορέσει πλέον μέσω μεταρρυθμιστικών αλλαγών να σταθεί στα πόδια της και να βγει από το δίλημμα. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι όλα θα είναι το 2020 όπως έχουν σχεδιασθεί, μιας και η χώρα μας θα πρέπει να μειώσει δραστικά, ως τότε, το βουνό του χρέους της. Όμως, αν σε αυτή την φάση δεν είχε επιτευχθεί λύση, το ελληνικό κράτος δεν θα είχε καθόλου χρήματα στο τέλος του έτους, άρα δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ούτε να κρατήσει τα νοσοκομεία στη ζωή: «Αυτό ήταν το απόλυτα αναγκαίο μέτρο, ώστε να διατηρήσουμε την κανονική ζωή στην Ελλάδα», προσέθεσε.

Ταυτόχρονα, ο Nowotny επαίνεσε την Ελλάδα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της μείωσης του ελλείμματος και του ελλείμματος του εξωτερικού εμπορίου. Δυστυχώς, όμως, κατά τη γνώμη του, αυτές οι θετικές εξελίξεις δεν επαρκούν. Θα πρέπει να επιταχυνθεί η έκταση των ιδιωτικοποιήσεων, η φορολογική διοίκηση να γίνει πιο αποτελεσματική, ενώ και οι δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας θα πρέπει να μειωθούν. “Δείχνει” δηλαδή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Επομένως, κατά τον Nowotny, υπάρχει μια σειρά θεμάτων που εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νοβότνι “δείχνει”, Παναγιωτόπουλο,novotni “deichnei”, panagiotopoulo