Ο Κυριάκος, το δημόσιο και… η βία

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και μέσω εκείνου στην Ελλάδα της κρίσης και της προπτικής των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό “Focus”, σε ρεπορτάζ με τον… ηχηρό τίτλο “Αν χρειαστεί, με τη βία”.

Το ρεπορτάζ καταγράφει τη διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι να διαδεχθεί τον Αντώνη Μανιτάκη στο αξίωμα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και δίνει έμφαση στην υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να… ξεφορτώσει το δημόσιο, μέσω απολύσεων και κινητικότητας.

“Την ώρα που διαπραγματεύεται με

την τρόικα στο υπουργικό γραφείο του, στο δρόμο ακούγονται οι φωνές των διαδηλωτών. Οι επικεφαλής της τρόικας θέλουν περισσότερες περικοπές στο δημόσιο, κάτι για το οποίο οι διαδηλωτές δεν θέλουν ούτε να ακούσουν. Δύσκολα μπορεί να ζηλέψει κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Στο σχετικό ερώτημα του “Focus” για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενασχόληση με την πολιτική, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αφοπλιστική: “Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να προσφέρω στην πατρίδα μου”, είναι τα λόγια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να συναινέσει σε περισσότερες απολύσεις από όσες έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.

Η φράση ωστόσο που του αποδίδεται, και προκαλεί ήδη ποικίλες αντιδράσεις, εστιάζει στο ότι “θα φροντίσει να καταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο ευέλικτοι, είτε με το καλό, είτε με τη βία”. Πάντοτε υπό την αίρεση της… ελεύθερης αφήγησης των συντακτών του ρεπορτάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα