Θέλετε να αδυνατίσετε; Πείτε το νερό… νεράκι!

Αφήστε τα χάπια αδυνατίσματος και τα diet ποτά και πιάστε ένα… ποτήρι νερό, καθώς εκεί κρύβεται το μυστικό για χάσιμο κιλών. Σύμφωνα με Γερμανούς και Αμερικανούς ερευνητές, τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνά τους και κατανάλωναν δύο ποτήρια νερό πριν από τα γεύματά τους έχασαν ευκολότερα βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους, ίσως επειδή έτσι αυξάνεται η ενέργεια που καταναλώνει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης, βάζοντας στο μικροσκόπιο έντεκα παλαιότερες μελέτες, ότι η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα δίνει

την αίσθηση της πληρότητας, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Rebecca Muckelbauer από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Βερολίνου, η αίσθηση πληρότητας που δίνει το νερό ίσως αποτελεί την κυριότερη αιτία για τη συμβολή του στην απώλεια βάρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται η πιθανότητα της θερμογένεσης.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η λήψη πολλών υγρών είναι απαραίτητη καθημερινά, αλλά με προσοχή, καθώς στους έτοιμους χυμούς περιέχονται «κρυφές» θερμίδες από γλυκαντικά και ζάχαρη.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα