Η μεγάλη επιστροφή του Λανς Άρμστρονγκ στην ποδηλασία

Twitter @EmOikonomidis

Με τη θυελλώδη καριέρα του στην ποδηλασία, απέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο ότι… υπάρχει ζωή και στα “άλλα αθλήματα”, πέρα από τα μαζικά και πιο δημοφιλή με τα οποία συνηθίζουμε να ασχολούμαστε στην Ελλάδα. Το παραμύθι ωστόσο δεν είχε happy end για τον Λανς Άρμστρονγκ,

που έκανε τον πλανήτη να αισθανθεί ρίγη, όταν έδινε τη (νικηφόρα) μάχη με τον καρκίνο, και το διέπραξε εκ νέου, για τους λάθος λόγους αυτή τη φορά, όταν αποκαλύφτηκε ότι η καριέρα του είχε στιγματιστεί από το ντόπινγκ, σε τόσο μεγάλο βαθμό και έκταση, ώστε να του αφαιρεθούν κατά απόλυτα απαξιωτικό τρόπο οι τίτλοι που είχε κατακτήσει.

Ο ίδιος ο Λανς Άρμστρονγκ, με την προ μηνών δημόσια απολογία του στη “βασίλισσα” Όπρα Γουίνφρεϊ, προσπάθησε να εξιλεωθεί, ίσως και να κρατήσει στο πίσω μέρος του μυαλού όσων τον θαύμασαν και τον χειροκρότησαν με πάθος, ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας για το μέλλον.

Το μέλλον αυτό, ακόμη κι αν έρθει, δεν θα είναι το ίδιο για τον μεγάλο ποδηλάτη. Και ο πρώτος που κατανοεί είναι ο ίδιος. Όπως κατανοεί τις συζητήσεις και τα σχόλια που προκάλεσε η απόφασή του να επιστρέψει σε αγώνες ποδηλασίας, για πρώτη φορά μετά το εκκωφαντικό γκρέμισμα του μύθου του.

Ο Λανς Άρμστρονγκ θα συμμετάσχει σε αγώνες που θα φιλοξενηθούν στην Αϊόβα, και ήδη τα αμερικανικά ΜΜΕ άρχισαν να… χορεύουν, ως προς το τι πραγματικά σκέφτεται για το μέλλον του. Ο ίδιος πάντως εξομολογήθηκε ότι ήθελε απλώς να ανέβει και πάλι πάνω σε ένα ποδήλατο, και να βρεθεί μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Είναι από τις περιπτώσεις που ενδεχομένως η αλήθεια να είναι τόσο απλή. Και να βρίσκεται μπροστά μας. Χωρίς σχόλια και περαιτέρω αναλύσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα