Ο Γιώργος ξαναπαίρνει το ΠΑΣΟΚ… μέσω Καννών

Το βράδυ των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ως το εφαλτήριο δραματικών εξελίξεων για το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αμφισβητείται ευθέως, και πιθανότατα να οδηγείται στην πόρτα του εξόδου, με την εκκίνηση των διαδικασιών για τη διαδοχή του.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Θάνος Μωραϊτης είναι τα στελέχη γύρω από τα οποία συσπειρώνονται δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,

στην αναζήτηση μιας νέας, βιώσιμης και με προοπτικής ηγεσίας, κανείς ωστόσο δεν διαθέτει τη δυναμική του Γιώργου Παπανδρέου.

Και κανείς δεν αμφιβάλει ότι, αν ο πρώην πρωθυπουργός πάρει τη μεγάλη απόφαση να… πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ από τον άνθρωπο που τον διαδέχτηκε στην ηγεσία του Κινήματος, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα καταφέρει να τον σταματήσει.

Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε μάλιστα και ένα ανέλπιστο δώρο: Τις αποκαλύψεις των “Financial Times” για όσα συνέβησαν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Κάννες, το 2011, και οδήγησαν τελικά στην εκπαραθύρωσή του, αρχικά από την πρωθυπουργία και στη συνέχεια από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στο “παπανδρεϊκό” στρατόπεδο διαισθάνονται ότι οι αποκαλύψεις του παρασκηνίου των Καννών εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου, στον οποίο άλλωστε πάντοτε καταλόγιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζυμώσεις που οδήγησαν στην εκλογή του δημοκρατικού εκλεγμένου από τον λαό στις εκλογές του 2009 Γιώργου Παπανδρέου.

Η ώρα της μεγάλης ρεβάνς λοιπόν… φτάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα